ŞEYH İKRİME SABRİ'DEN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İsrail işgal güçlerinin tüm engellemelerine ve trafiği zorlaştırmalarına rağmen bugün (24 Haziran) 50 bin Müslüman Cuma namazını Mescidi Aksa'da eda etti. Bugün sabah namazında da Mescidi Aksa'da, Onur Rüzgarı Buluşması başlığıyla Büyük Fecir Buluşması gerçekleştirilmişti. 

Görüntülenme: 934 Tarih: 24 Haziran 2022 08:33
ŞEYH İKRİME SABRİ'DEN MESCİD-İ AKSA UYARISI

Kudüs'teki kaynakların verdiği bilgilere göre Mescidi Aksa'da Cuma namazı için toplananların sayısı 50 bini buldu. 

Bugün Cuma hutbesini okuyan Şeyh İkrime Sabri, işgal rejiminin Mescidi Aksa'yla ilgili heveslerinin herhangi bir sınırda durmayacağını, onun ilk etapta burayı zaman ve mekan yönünden paylaştırmaya çalıştığını ancak burayla ilgili planlarının paylaştırma noktasında durmayacağını hatırlattı. 

İkrime Sabri, işgal güçlerinin Mescidi Aksa'nın ve çevresindeki tarihi binaların altında yaptığı kazıların bu kutsal mabet açısından ciddi tehdit oluşturduğuna vurgu yaptı. 

Bu arada yahudi fanatik grupların Mescidi Aksa'ya yönelik baskınlarının da kesintisiz bir şekilde devam ettiğini hatırlattı. 

Şeyh İkrime Sabri hutbesinde, Filistin Yönetimi'nin Eriha hapishanesinde tutulan siyasi tutuklular konusuna da değinerek bunların korkunç işkencelere maruz kaldıklarını, cezaevi yetkililerinin imajlarının düzeltilmesi için söz konusu siyasi tutukluların tümünün serbest bırakılması gerektiğini dile getirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar