SİYONİST REJİM SAVAŞ UÇAKLARI GAZZE'DE DİRENİŞE AİT GÖZLEM NOKTALARINI BOMBALADI

İsrail işgal uçakları bugün (18 Haziran Cumartesi) sabah Gazze Şeridi'nin değişik yerlerinde direnişe ait bazı gözlem noktalarını ve bir mevziyi bombaladı.  

Görüntülenme: 749 Tarih: 18 Haziran 2022 19:08
SİYONİST REJİM SAVAŞ UÇAKLARI GAZZE'DE DİRENİŞE AİT GÖZLEM NOKTALARINI BOMBALADI

Yerel kaynakların ve görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre işgal uçakları İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları'nın Salahuddin mevzisine 8 füze attı. 

İşgal uçaklarının Gazze şehrinin güneyindeki Zeytun gözlem noktasının üzerinden iki kez uçuş yaparak bombalama yaptığı ve gözlem noktasını tahrip ettiği haber verildi. 

Buranın vurulmasının ardından işgal uçaklarının Gazze şehrinin kuzeyinde de biri Beyti Lahiya'da diğeri Cibaliya'da bulunan iki gözlem noktasını hedef alan saldırılar düzenlediği bilgisi verildi. 

Saldırıların son bulmasından sonra işgal ordusu tarafından yapılan açıklamada, savaş uçakları tarafından Gazze'de Hamas'a ait bazı noktaların vurulduğu, bunların içinde savaş malzemelerinin üretildiği bir atölyenin ve üç askeri noktanın yer aldığı iddia edildi. 

İşgal ordusu saldırının Askalan'ı hedef alan bir füze saldırısına cevap amacıyla gerçekleştirildiği ileri sürüldü. 

İşgal ordusunun sabah yaptığı açıklamada Askalan'a atılan bir füzenin düşürüldüğü ve bölgede alarm sirenlerinin çaldığı iddia edilmişti.

Siyonistlere ait Kanal 11 televizyonunun haberinde bu gece Askalan'a düzenlenen füze saldırısının Mayıs 2021 savaşını bitiren ateşkesin sağlanmasından sonra ilk olduğu ifade edilmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar