SİYONİST İŞGAL BELEDİYESİ KUDÜS'TE FİLİSTİNLİLERE AİT BİR APARTMANI YIKACAK

İsrail işgal belediyesine mensup elemanların, Kudüs'te Mescidi Aksa'nın güneyinde yer alan Silvan semtindeki Vadi Kaddum Mahallesi'nde bulunan apartmanı yıkma hazırlıkları yapmak amacıyla ölçümler aldıkları haber verildi. İşgal güçleri yaklaşık bir hafta önce bu apartmanın yıkılacağı ihtarında bulunarak apartmanda oturan tüm ailelerden evlerini boşaltmalarını istemişlerdi. 

Görüntülenme: 839 Tarih: 09 Haziran 2022 11:32
SİYONİST İŞGAL BELEDİYESİ KUDÜS'TE FİLİSTİNLİLERE AİT BİR APARTMANI YIKACAK

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi OCHA tarafından 6 Haziran Pazartesi günü yayınlanan raporda Kudüs'ün doğu kesiminde yer alan Silvan semtinin Vadi Kaddum Mahallesi'nde 12 daireden oluşan bir binanın yıkım tehdidiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çekilmişti. Raporda bu binanın yıkılması durumunda 32 yetişkin kişinin ve 42 çocuğun evsiz kalacağı hatırlatılmıştı. Ayrıca bu binada oturan iki ailenin iki yıl önce evlerinin yıkılması sonucu buraya yerleştikleri ve iki yıl içinde ikinci kez evlerinin yıkılmış olacağı ifade edilmişti. 

OCHA'nın söz konusu raporunda İsrail işgal güçlerinin bu yılın başından itibaren Batı Şeria ve Kudüs'te 300 bina yıktığı bilgisi verilmişti. 

OCHA'nın söz konusu raporu yayınladığı günün sabahında da işgal rejiminin elemanları sözü edilen apartmana gelerek, içinde oturan ailelere ihtarda bulunmuş ve yıkım için ön hazırlıkları yapmak amacıyla bir ölçüm almışlardı. 

Yıkım tehdidiyle karşı karşıya olan apartmandaki bir dairede ikamet edenlerden İyad Ebu Subeyh, Wafa haber ajansına yaptığı açıklamada işgal belediyesinin her an evlerini yıkabileceği korkusuyla altı çocuğuyla birlikte büyük bir endişe ve sıkıntı içinde yaşadıklarını dile getirdi. 

Ebu Subeyh, iki yıl önce Silvan'daki Aynu'l-Levze Mahallesi'nde bulunan evlerinin yıkıldığını ve ardından bu apartmana yerleşmek zorunda kaldıklarını, şimdi de burada bir kez daha evlerinin yıkılması tehdidiyle karşı karşıya olduklarını dile getirdi. 

İşgal rejimi Filistinlilerin evlerini genellikle "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle yıkıyor. Oysa işgal yönetiminin Filistinlilere inşaat ruhsatı vermesi neredeyse imkansız. İşgal rejimi onların evlerini yıkarak yahudi yerleşimciler için yer açmak suretiyle ırkçı tasfiye politikasını sürdürüyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar