KUDÜSLÜ KADIN MURABIT HENADİ HALEVANİ'DEN ÖNEMLİ UYARI

Kudüslü kadın murabıt ve öğretmen Henadi Halevani, işgalcilerin Yahudi bayram günlerini kalabalık baskınlar düzenleyerek Mescid-i Aksa’yı Yahudileştirmek için istismar ettiklerini söyledi. 

Görüntülenme: 1077 Tarih: 05 Haziran 2022 07:39
KUDÜSLÜ KADIN MURABIT HENADİ HALEVANİ'DEN ÖNEMLİ UYARI

Halevani, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgalcilerin güçlerini Mescid-i Aksa’da baskınlara karşı tekbir getirerek ve slogan atarak direnen murabıtlara gösterdiğini ifade etti.
 

Filistin dahilinde ya da haricinde yaşayıp Mescid-i Aksa’yı savunma konusunda üzerine düşen görevi yerine getirmeyen herkesin ihmali sebebiyle Allah katında sorumlu olacağına işaret eden Halevani, Yahudi yerleşimcilerin işgal güçleri himayesinde ve büyük gruplar halinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemelerinden duyduğu endişeyi dile getirdi.
 

Halevani, fanatik Yahudi cemaatlerinin Mescid-i Aksa’da ayin yapmayı olağan hale getirmek istediklerine dikkat çekerek, işgal güçlerinin de onların bu istekleri doğrultusunda hareket edip Müslümanlara Mescid-i Aksa’da yapılacak Yahudi ayinlerini zorla kabul ettirmeye çalışabileceği uyarısında bulundu.
 

Bugün (5 Haziran Pazar) öğleden önce ve öğleden sonra 634 Yahudi yerleşimci işgal güçleri himayesinde ve gruplar halinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.
 

Mescid-i Aksa cemaati yüksek sesle tekbir getirerek baskını protesto ederken, işgal güçleri baskından önce el-Kıble Mescidi’nin kapılarını zincirlerle kilitledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar