SİYONİST ASKERLERİN DÜNKÜ SALDIRISINDA 79 FİLİSTİNLİ YARALANDI

Dün (29 Mayıs Pazar) Eski Kudüs'te siyonist işgalcilerin, yahudileştirme faaliyetlerini artırmak amacıyla düzenledikleri bayrak yürüyüşüne tepki gösteren Filistinlilere, işgal askerlerinin ve onların koruduğu yerleşimci teröristlerin düzenlediği saldırılarda 79 Filistinli yaralandı.  

Görüntülenme: 1048 Tarih: 30 Mayıs 2022 16:14
SİYONİST ASKERLERİN DÜNKÜ SALDIRISINDA 79 FİLİSTİNLİ YARALANDI

Filistin Kızılayı, ekiplerinin Eski Kudüs'te ve çevresinde 62 yaralıya müdahale ettiğini duyurdu. Bunlardan 28 kişinin tedavi için hastaneye kaldırıldığı, diğerlerine olay yerinde müdahale edildiği bilgisi verildi. Yaralanmaların kauçuk kaplamalı mermilerle, darp sebebiyle ve biber gazı bombalarının etkisiyle olduğunun tespit edildiği belirtildi. 

Kızılay, Es-Savane Mahallesi'nde acil müdahale için bir saha hastanesi kurulduğunu açıkladı. 

Bu arada işgal güçlerinin gündüz yaşanan olaylarda gözaltına alınanların yanı sıra dün akşam saatlerinde yine gözaltılar gerçekleştirdiği ve bazı gençlerin polis karakollarına ve istihbarat merkezlerine götürüldüğü haber verildi. 

İşgal rejiminin sıkı tedbirler almasıyla ve çok sayıda polis ve askerin koruması altında binlerce ırkçı fanatik yerleşimcinin Babu'l-Amud (Şam Kapısı) tarafından Eski Kudüs'e girerken peygamberimiz Hz. Muhammed (a,s,)'e çirkin şekilde hakaret ettikleri ve ırkçı sloganlar attıkları belirtildi. Babu'l-Amud tarafından girenler arasında aşırı ırkçı fanatik milletvekili Itamar Ben-Gvir'in de yer aldığı belirtildi. 

Babu'l-Amud'da yürüyüşçü fanatiklere engel olmak isteyenlere işgal rejiminin polis güçleri saldırarak, onları şiddetle darp ettiler.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar