SİYONİST İŞGALCİLER MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

İşgal güçleri bu sabah (29 Mayıs Pazar) erken saatlerde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyerek el-Kıbli Mescidi’ni kuşattı ve mescidin el-Cenaiz Kapısı’nı zincirlerle kilitledi. 

Görüntülenme: 819 Tarih: 29 Mayıs 2022 17:08
SİYONİST İŞGALCİLER MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, gençlerin yüksek sesle tekbir getirerek baskını protesto ettiğini, bazılarının işgal güçlerine taş ve tahta parçaları attığını, işgal güçlerinin de ses bombası attığını söyledi.
 

Muhabirimiz, Mescid-i Aksa cemaatinden bir grubun işgal güçlerine meydan okuyarak Mescid-i Aksa’nın avlusunda toplu halde kuşluk namazı kıldığını bildirdi.

İşgal güçlerinin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyerek önlem almasının ardından onlarca Yahudi yerleşimci gruplar halinde Mescid-i Aksa’ya girmeye başladı.
 

Mescid-i Aksa’da nöbet tutan Filistinlilerin baskına katılan ilk gruba tekbir getirerek tepki gösterdiği ve “Kanımız, canımız sana feda olsun ey Aksa” sloganları attığı belirtildi.
 

Baskının başlamasından bir saat sonra işgal güçleri himayesinde Mescid-i Aksa’ya giren Yahudi yerleşimci sayısının 250’ye ulaştığı ifade edildi.
 

Kudüslü kaynaklar, işgal güçlerinin el-Kıbli Mescidi’nin kapılarını kapattığını ve içerideki cemaatin dışarıya çıkmasına izin vermediğini söyledi.

İşgal güçlerinin şu ana kadar Mescid-i Aksa avlusunda en az dört kişiyi gözaltına aldığı, es-Silsile Kapısı bölgesinde Filistinli bir kameramanı darp ederek görevini yapmasına engel olduğu öğrenildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar