KUDÜS GÜÇLERİNDEN MESCİDİ AKSA ÇAĞRISI

Kudüs'teki İslami ve ulusal güçler, Mescidi Aksa'nın sahasına herhangi bir baskın düzenlenmesinin ve içinde Talmudi ayinler yapmaya kalkışılmasının doğuracağı tehlikeli sonuçlar konusunda uyarılarda bulundu.  

Görüntülenme: 5610 Tarih: 28 Mayıs 2022 08:11
KUDÜS GÜÇLERİNDEN MESCİDİ AKSA ÇAĞRISI

Söz konusu güçler, yarın sabah namazından itibaren Mescidi Aksa'nın sahasında toplanılmasını ve "Sizin Bayraklarınız Yükselmeyecek Şafağı" buluşmasına iştirak edilmesini istedi. 

Kudüs'teki İslami ve ulusal güçler, yerleşimcilerin sözde Bayrak Yürüyüşleri'nde uğramayı planladıkları Babu'l-Amud (Şam Kapısı) alanında toplanılması ve burada da büyük bir kalabalık oluşturulması ve söz konusu yürüyüşün Babu'l-Amud'a uğramasının engellenmesi için direniş gösterilmesi çağrıları yaptılar. Yapılan açıklamada işgal güçlerinin burada egemenliklerini sağlamlaştırmayı ve burayla ilgili yahudileştirme faaliyetlerini artırmayı amaçladıklarına dikkat çekildi. 

Yapılan çağrıda Kudüs ahalisinden, burada Filistinlilerin egemenliğinin sembolü olan bayraklarını da şehrin her tarafına asmaları istendi. 

Bu arada Hamas'ın yurt dışı teşkilatı liderlerinden Hişam Kasım, Filistin halkının tümünün, kitlesel ve silahlı bütün aktif hareketleriyle, Kudüs'ün savunulması konusunda Filistin direnişinin arkasında durduğunu dile getirdi. Kasım, Filistin halkının başta Mescidi Aksa olmak üzere tüm mukaddes mekanlarını savunmaya ve bunun için her türlü fedakârlığı göstermeye hazır olduğunu vurguladı. 

İşgalci siyonistler yarın sabah 07.00-11.00 ve öğleden sonra 13.30-14.30 arasında Eski Kudüs'ün muhtelif semtlerinden geçmesi ve Mescidi Aksa'da, yahudilerin Ağlama Duvarı diye isimlendirdikleri Burak Duvarı önüne kadar ulaşması planlanan bir sözde Bayrak Yürüyüşü düzenlemeye hazırlanıyor. Yürüyüşe aşırı siyonist çetelerin başını çeken birtakım hahamların öncülük edeceği belirtiliyor. 

Tehlikeli sonuçlara yol açabileceği uyarılarının yapılmasına rağmen işgal hükümetinin başbakanı Naftali Bennett yürüyüşün planlandığı gibi gerçekleştirileceği yönünde açıklamalarda bulundu. 

İşgal rejiminin Kamu Güvenliği Bakanı Omer Barlev'in 18 Mayıs Çarşamba günü verdiği nihai kararda da, fanatik yahudilerin, her yıl Kudüs'ün işgal edilmesinin yahudi takvimine göre yıl dönümüne tekabül eden tarihte düzenledikleri, bu yıl da 29 Mayıs'ta düzenlemeyi planladıkları Bayrak Yürüyüşü'nün Babu'l-Amud (Şam Kapısı) dahil Eski Kudüs'ün muhtelif semtlerinden geçmesine onay verdiği duyurulmuştu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar