ABDULBARİ ATVAN KUDÜS MERKEZLİ GELİŞMELERİ DEĞERLENDİRDİ (ANALİZ)

Rey el-Yevm Gazetesi Baş Editörü Abdel Bari Atvan, gazetede kaleme aldığı yazısında şu ifadelerde bulundu: ‘İsrail, tehditlerini gerçekleştirmeye cesaret edemeyen pençesiz ve dişsiz bir sırtlan gibidir. Yahya Sinvar’a ve Muhammed Deif’e (Dayf) suikast düzenlenmesi ihtimali, İsrail'in yok edilmesi için bir geri sayımdır. 

Görüntülenme: 1013 Tarih: 23 Mayıs 2022 11:49
ABDULBARİ ATVAN KUDÜS MERKEZLİ GELİŞMELERİ DEĞERLENDİRDİ (ANALİZ)

Hamas’ın Gazze Şeridi’ndeki lideri Yahya Sinvar ve Kassam Tugayları Komutanı Muhammed Deif’in İsrail’in terör listesinde yer alması şaşırtıcı değildir. Çünkü bu mücahidler, Hamas hareketinin diğer liderleri ve direnişin diğer gruplarıyla birlikte özellikle Siyonist rejimin her tarafının iç ve dış yenilgilerle kuşatıldığı, iktidar mücadeleleri ve anlaşmazlıklar nedeniyle benzeri görülmemiş bir çöküşle karşı karşıya olduğu bir dönemde işgalci İsrail rejimi için korkunç bir kâbus haline geldiler. Son iki yılda beş kez tekrarlanan seçim öncesi bu çöküşün en bariz örneği, işgal altındaki topraklarda üçüncü intifada ile ilgili faaliyetlerin yoğunlaşmasıdır.

Şehit Şirin Ebu Akile’yi şehit edenler, Yahya Sinvar ve onun şimdiye kadar birçok defa suikasta uğrayan ve bu suikastların birinde ölümcül bir şekilde yararlanan ve mucizevi bir şekilde ve Allah’ın yardımıyla kurtulan yoldaşı Muhammed Deif’i de şehit etmekten kaçınmayacaktır.

Ancak bu iki komutana suikast düzenlemek şüphesiz işgalci rejim için kolay olmayacak ve işgal altındaki toprakların içinde ve dışında İsraillilere cehennemin kapılarını açacaktır.

Performansı işgalci rejim ve yerleşimciler için gurur kaynağı olan Siyonist rejim güvenlik servisi, şimdi art arda birçok aşağılayıcı yenilgi yaşıyor ve yakın zamanda Beerşeba, Tel Aviv, el-Hudayra ve Bney Brak’ta Siyonistlerin hedef alındığı ve çoğu üst düzey askeri yetkililerden oluşan 19 Siyonist'in öldürüldüğü 5 fedakârlık operasyonuna şahit oldu ve tüm bunlar bu rejimin güvenlik sistemlerinin zayıf olduğunu ve kolayca nüfuz edilebileceğini gösterdi.

Yahya Sinvar (Ebu İbrahim) İsrail makamlarını korkuttu. Çünkü o, sade, cesur, ölümden korkmayan ve şehadeti arzulayan ve en önemlisi, bir savaş başlatmaya karar verme yeteneği ve Muhammed Deif’in koordinasyonuyla çatışma ateşini yakma gücü olan bir adamdır ve bu, Mescid-i Aksa ile dayanışma doğrultusunda İsrail hedeflerine yapılan son roket saldırısında, tüm İsrail havaalanlarının kapatılmasında ve 6 milyon İsraillinin 11 günden fazla sığınmaya zorlanmasında somutlaşmıştır. Yahya Sinvar, güpegündüz Gazze'deki el-Cezire ofisine gidip, Şirin Abu Akile’nin şehadetinden dolayı taziyelerini ileterek işgalci rejime meydan okudu ve onun el-Cezire ofisine gidişi televizyondan canlı yayınlandı.

İsrail şimdi, tehdit eden, ancak başına gelebilecek korkunç sonuçlardan korktuğu için bu tehditleri yerine getirmekten kaçınan dişsiz ve pençesiz bir sırtlan gibidir.

Bu rejimin son dönemde Yahya Sinvar, Muhammed Deif ve arkadaşlarına yönelik suikast tehditleri de bu bağlamda yorumlanabilir. İşgalci rejimin bu ayın sonundaki askeri tatbikatları da bu rejimin tüm vücudunu saran korku ve dehşetin yansımasından başka bir şey değildir. Bu tatbikatlar, güvenlik bulmak için göç eden korkuya kapılmış yerleşimcilere güven vermek için başarısız bir çabadır.

Kaderi, Meretz partisinin Arap bir milletvekiline bağlı olan (Gayda Rinavi Zuabi) ve Başbakanının Knesset'teki sandalye sayısı altıyı geçmeyen bir rejim, savunmasız bir gazeteci olan Şirin Ebu Akile’yi körü körüne öldürebilir ama Yahya Sinvar ve Muhammed Deif’e suikast düzenlemeye asla cesaret edemez. Çünkü böyle bir eylem, bu rejimin yok olması için geri sayım demektir.’

rasthaber

Yorumlar