IRKÇI İSRAİL KUDÜS'TE YENİ BİR PROVOKASYONA HAZIRLANIYOR

Kudüs'teki gerilimi kasten tırmandırmak için Siyonist rejim yetkilileri, bu ayın sonlarında kışkırtıcı bir bayrak yürüyüşü düzenlenmesini kabul etti. 

Görüntülenme: 914 Tarih: 19 Mayıs 2022 12:44
IRKÇI İSRAİL KUDÜS'TE YENİ BİR PROVOKASYONA HAZIRLANIYOR

29 Mayıs'ta, Siyonist rejim polis güçlerinin güvenlik önlemleri altında Kudüs kentine doğru Siyonist bayrak yürüyüşünün yapılması planlanıyor. Yürüyüş, Bab el-Amud ve Kudüs'ün eski mahallelerinden başlıyor ve ardından Mescid-i Aksa'nın avlularına ulaşıyor ve burada Siyonistler, Filistinlilerin Kudüs'ten kovulması çağrısında bulunan "Bayrak Dansı" adlı bir program gerçekleştiriyor. 

Fars Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre Perşembe günü, Siyonist rejimin Kudüs'teki kasıtlı gerilimi artırmayı amaçlayan bir eylemde, İç Güvenlik Bakanı "Omar Barlio" ve Emniyet Genel Müfettişi "Yakov Şabtai", Siyonist yerleşimciler tarafından organize edilen "bayrak yürüyüşü" düzenlenmesini kabul ettiklerini açıkladılar. 

Filistin Dışişleri Bakanlığı, hareketi Kudüs'ün Yahudileştirilmesi, işgal altındaki Filistin'e ilhakı ve oradaki Filistin varlığını ortadan kaldırma çabalarının bir parçası olarak nitelendirdi.

parstoday

Yorumlar