KATİL İSRAİL ŞEHİT ŞİRİN EBU AKİLE'NİN NAAŞINA DA RAHAT VERMİYOR

İşgal güçlerinin 11 Mayıs Çarşamba sabahı Cenin Mülteci Kampı'na düzenledikleri baskında kasten öldürdükleri, El-Cezire tv kanalının Filistin muhabiri gazeteci Şirin Ebu Akile'nin cenazesi Filistin Yönetimi'nin merkezi durumundaki Ramallah'ta düzenlenen resmi törenin ardından, dün (12 Mayıs Perşembe) akşam Kudüs'e ulaştırıldı.  

Görüntülenme: 894 Tarih: 13 Mayıs 2022 03:18
KATİL İSRAİL ŞEHİT ŞİRİN EBU AKİLE'NİN NAAŞINA DA RAHAT VERMİYOR

İşgal güçlerinin cenazenin getirildiği, Kudüs'teki Fransız Hastanesi'ni kuşatmaya aldıkları ve burada cenazeyle birlikte gelen konvoya engel oldukları haber verildi.

İşgal güçlerinin cenaze konvoyunun Kudüs'ün Kalendiye geçidinden geçmesi esnasında da El-Cezire ekibinin taşıdığı, Ebu Akile'nin kanlı kefiyesini zorla ellerinden aldıkları, konvoyun taşıdığı Filistin bayraklarına da el koydukları ifade edildi. 

Cenaze bugün saat 15.00'te Kudüs'te El-Halil Kapısı'ndaki Rum Ortodoks Kilisesi'nde düzenlenecek törenden sonra, Ebu Akile'nin anne ve babasının da gömülü olduğu Siyon Tepesi Mezarlığı'na defnedilecek. 

Bu arada işgal rejiminin işlediği bu vahşi cinayete yönelik tepkiler ve kınamalar da devam ediyor. Cinayete tepki amaçlı açıklamalar yapan sivil toplum kuruluşları, uluslararası kurumların yöneticileri ve devlet yetkilileri işgal rejiminin bu cinayetinin mutlaka sorgulanması gerektiğini vurguladılar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar