KUDÜS MÜFTÜSÜ ŞEYH MUHAMMED HÜSEYİN'DEN MESCİD-İ AKSA AÇIKLAMASI

Kudüs ve Filistin Diyarı Genel Müftüsü ve aynı zamanda Mescidi Aksa'nın hatiplerinden olan Şeyh Muhammed Hüseyin, Mescidi Aksa'nın 144 dönümlük alanının tümünün sadece Müslümanlara ait olduğunu ve onun üzerinde başka hiç kimsenin hakkı olmadığını söyledi.  

Görüntülenme: 1045 Tarih: 09 Mayıs 2022 14:13
KUDÜS MÜFTÜSÜ ŞEYH MUHAMMED HÜSEYİN'DEN MESCİD-İ AKSA AÇIKLAMASI

Kudüs Müftüsü bugün (9 Mayıs Pazartesi) yaptığı açıklamada bunun ilahi hükümle sabit olduğu gibi uluslararası anlaşmalarla, BM Genel Kurulu kararıyla ve ardından UNESCO'nun kararlarıyla da tescil edilmiş olduğunu vurguladı. 

Kudüs Müftüsü Muhammed Hüseyin bu açıklamasını, siyonist işgal hükümetinin başbakanı Naftali Bennett'in Kudüs ve Mescidi Aksa hakkındaki tüm kararların dışarıdan herhangi bir tarafın müdahalesine bakılmaksızın "İsrail"in yetkisinde olduğu yönündeki açıklamasına cevap amacıyla yaptı. 

Şeyh Hüseyin, İsrail işgal rejiminin gerek dini, gerek tarihi ve gerekse hukuki açıdan kutsal şehir üzerinde hiçbir yetkiye sahip olmadığına dikkat çekti. Bu rejimin, Filistin toprakları üzerine çöreklenmiş gayri meşru bir yönetim olduğunu, Filistin halkına ve mukaddesatına karşı sürekli teröre başvurduğunu ifade etti. 

Hüseyin, işgal rejimi yöneticilerinin ve siyonist teşkilatların liderlerinin bu konudaki açıklamalarının çok belirgin bir şekilde ırkçı ve ayrımcı olduğuna işaret etti. 

Bu arada Kudüs İçin Parlamenterler Birliği de işgal hükümetinin başbakanı Bennett'in Kudüs ve Mescidi Aksa hakkındaki açıklamasını kınadı. 

İşgal hükümetinin başbakanı Bennett haftalık hükümet toplantısının açılışında yaptığı konuşmada Aksa ve Kudüs hakkındaki tüm kararların İsrail hükümeti tarafından alınacağını, bu şehir üzerinde tek yetki sahibinin, dışarıdan herhangi birinin müdahalesi söz konusu olmaksızın kendi hükümetleri olduğu iddiasında bulunmuştu. 

Ancak işgal hükümetinin bizzat kendisinin de Ürdün hükümetiyle yaptığı anlaşmaya göre Mescidi Aksa da dahil olmak üzere Kudüs'teki tüm İslami mekanlar, vakıflar ve camiler üzerinde yetki sahibi olan kurum Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Kutsal Mekanlar Bakanlığı'na bağlı olan Kudüs İslami Vakıflar İdaresi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar