KUDÜS'ÜN TÜM BÖLGELERİ FİLİSTİN HALKININDIR

Filistin Yönetimi sözcüsü, ırkçı rejim İsrail başbakanının bir iddiasına tepki göstererek ''Kudüs'ün tüm bölgeleri Filistin halkınındır" dedi. 

Görüntülenme: 944 Tarih: 09 Mayıs 2022 18:03
KUDÜS'ÜN TÜM BÖLGELERİ FİLİSTİN HALKININDIR

Siyonist rejim başbakanı, dün, bu rejimin Kudüs ilgili programlarını, taleplere ve uluslararası yasalara hiç aldırmadan karar vereceğini itiraf etti.

Filistin Yönetimi Sözcüsü Nebil Ebu Redine, yaptığı açıklamada, "Milletler Cemiyeti'nin 1930 tarihli Kararı, Mescid-i Aksa, El Barak Duvarı ve önündeki alanın mülkiyetinin yalnızca Müslümanlara ait olduğunu belirtiyor" dedi. 

Filistin Yönetimi sözcüsü, "Meşru uluslararası kararlara göre, Kudüs, tüm İslami ve Hristiyan kutsal mekanlarıyla birlikte sonsuza kadar Filistin devletine ait olacak" dedi.

Ebu Redine, Güvenlik Konseyi'nin 2016'daki 2334 sayılı Kararının da Doğu Kudüs'ün İşgal Altındaki Filistin Topraklarının ayrılmaz bir parçası olduğunu ve tüm Filistin topraklarındaki her türlü yerleşim biçiminin yasa dışı olduğunu teyit ettiğini de sözlerine ekledi.

Siyonist yetkililere seslenen Ebu Redine, ırkçı İsrail'in Kudüs dahil Filistin topraklarının işgalini meşrulaştırmaya yönelik her türlü girişiminin başarısızlıkla sonuçlanacağını da sözlerine ekledi.

Filistin Yönetimi Sözcüsü, bölgede ve dünyada güvenlik, barış ve istikrarı sağlamanın tek yolunun Filistin halkının haklarını tanımanın yanı sıra meşru uluslararası kararları tanımak olduğunu da sözlerine ekledi.

Daha önce Filistin İslami Cihad hareketinin üst düzey üyelerinden Halid el-Battaş, Kudüs'ün bir Arap-İslam şehri ve Müslümanların ve Filistinlilerin başkenti ve Müslümanların kıblesi olduğunu söyledi.

parstoday

Yorumlar