2 FİLİSTİNLİ GENÇ ŞEHİT OLDU

Filistin'in Batı Şeria bölgesinde ve işgal altındaki Kudüs'te işgal güçleri tarafından dün (8 Mayıs Pazar) gece gerçekleştirilen farklı saldırılarda biri 18 yaşından küçük iki Filistinli genç şehit olurken, bir kişi de ağır yaralandı.  

Görüntülenme: 955 Tarih: 09 Mayıs 2022 13:50
2 FİLİSTİNLİ GENÇ ŞEHİT OLDU

Siyonistlere ait haber kaynaklarının verdiği bilgilere göre Batı Şeria bölgesinin güney kesiminde yer alan Beytlahim'in doğusundaki Tekoa yahudi yerleşim merkezinin güvenlik noktasına bir Filistinlinin silahlı saldırı düzenlemesi üzerine yerleşim merkezinin güvenlik görevlilerinden biri de onu "etkisiz hale getirme" iddiasıyla üzerine ateş etti ve bunun üzerine o kişi hayatını kaybetti. 

İşgalcilere ait bazı haber kaynaklarında verilen bilgilere göre de 4 Filistinli genç Tekoa yerleşim merkezinin kapılarından birinden buraya baskın düzenlemek istedi. Bunun üzerine güvenlik görevlileri onlara saldırdı ve biri şehit edildi, diğeri üçü ise uzaklaştı. Olayın ardından işgal güçleri bölgede geniş çaplı bir arama başlattı. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilerde şehit edilen gencin, Beytlahim'in güneyindeki Ebu Nuceym mıntıkası ahalisinden 17 yaşındaki Mutasım Muhammed Atallah olduğu belirtildi. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) bu gencin hareketin mensuplarından biri olduğunu açıkladı. 

Bu olaydan yaklaşık bir saat önce de işgal güçleri Kudüs'ün Babu'l-Amud (Şam Kapısı) civarında Filistinli gençlere, buradaki kontrol noktasında işgal güçlerinin bir polis subayının yaralanmasına neden olan bıçaklı eylem gerçekleştirildiği iddiasıyla silahlı saldırı düzenledi. 

Görgü tanıklarının Quds Press haber ajansına verdiği bilgilerde bıçaklı eylem teşebbüsü iddiasının yalan olduğu, çünkü teftiş için polis kontrol noktasına alındığı sırada bıçaklı eylem teşebbüsünde bulunduğu iddia edilen gencin yanında herhangi bir kesici alet taşımadığına dikkat çekildi. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilerde işgal güçlerinin bıçaklı eylem teşebbüsü iddiasında bulunmalarının ardından bölgedeki tüm Filistinlilere saldırdıkları ve Eski Kudüs'ün ve Mescidi Aksa'nın bütün kapılarını kapattıkları belirtildi. Bu olaydan sonra işgal güçleri 19 yaşındaki Nezir Merzuk isimli gencin ailesine bu gencin ağır yaralandığını haber verdiler. 

Bu olaydan kısa süre önce de Batı Şeria'daki Tulkerem'in güneyinde askeri kontrol noktasında Mahmud Sami Halil Arram isimli bir genç işgal güçlerinin silahlı saldırısıyla şehit edildi. Burada şehit edilen gencin Gazze ahalisinden olduğu bildirildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar