SİYONİST İŞGALCİLER MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Onlarca Yahudi yerleşimci bu sabah (8 Mayıs Pazar) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında el-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi. 

Görüntülenme: 917 Tarih: 08 Mayıs 2022 17:32
SİYONİST İŞGALCİLER MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Kudüs’teki İslami Vakıflar İdaresi, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya gruplar halinde girdiklerini ve işgal güçlerinin Mescid-i Aksa cemaatini yerleşimcilerin baskın sırasında avlu içinde takip ettikleri güzergâhtan uzaklaştırdığını söyledi.
 

İşgal güçlerinin ayrıca Filistinlilerin ve özellikle de gençlerin Mescid-i Aksa’ya girişlerine getirdiği kısıtlamayı sürdürdüğü ve birçok kişinin sabah namazını Mescid-i Aksa’da kılmasına engel olduğu belirtildi.
 

İslami Vakıflar İdaresi, baskına katılan Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’nın avlusunda kışkırtıcı davranışlar sergilediklerini ve başlarındaki rehberlerden sözde heykel hakkında bilgi aldıklarını açıkladı.
 

Yahudi yerleşimcilerden bazılarının Mescid-i Aksa’nın doğu kesiminde, Kubbetu’s-Sahra’nın karşısında ayin yaptığı ve baskının tamamlanmasının ardından yerleşimcilerin es-Silsile Kapısı’ndan çıktıkları ifade edildi.
 

Bu arada, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya düzenledikleri baskınların Nisan ayında yoğunlaştığı, geçen ay 4700 yerleşimcinin baskınlara katıldığı ve işgal güçlerinin baskınlara direnen 730 Filistinliyi gözaltına aldığı kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar