FİLİSTİN İNTİFADASINI DESTEKLEME ULUSLARARASI KONFERANSI'NDAN NEKBE GÜNÜ BİLDİRİSİ

Filistin İntifadasını Destekleme Uluslararası Konferansı Daimi Sekreterliği, Siyonist rejim İsrail'in Dünya Uluslararası Meclisler Birliği üyeliğinin iptal edilmesi çağrısında bulundu. 

Görüntülenme: 893 Tarih: 07 Mayıs 2022 13:14
FİLİSTİN İNTİFADASINI DESTEKLEME ULUSLARARASI KONFERANSI'NDAN NEKBE GÜNÜ BİLDİRİSİ

Sözkonusu Sekreterlik "Nekbe Günü-Büyük Felaket Günü'' yıldönümü vesilesiyle yayınladığı bildiride, şu cümlelere yer verdi: "Bugün, işgal altındaki toprakların kalbinde genç Filistinli savaşçıların devam eden direnişi ve operasyonları, Filistin halkının dinamizmini ve refahını ve onların Nazi Siyonist suçlarının hacmine ve bazı Arap liderlerin ihanetine teslim olmamalarını gösteriyor."

Filistin İntifadasını Destekleme Uluslararası Konferansı Daimi Sekreterliği tarafından yayınlanan bildiride, "Filistin halkının meşru haklarını savunmada İslam ve Arap ulusları ve dünyanın özgürlük arayanları için büyük bir görev oluşturuyor.'' denildi.

Filistin İntifadasını Destekleme Uluslararası Konferansı Daimi Sekreterliği İran İslam Danışma Meclisi, başta BM Genel Kurulu olmak üzere uluslararası toplumu, ırkçı rejimin BM Uluslararası Meclisi üyeliğini feshetmeye ve BM Genel Kurulu'nun 3379 sayılı Kararını yürürlükten kaldırmaya çağırdı.

Uluslararası Kurul Siyonist rejimin ırkçılık karşıtlığı, onaylanmak üzere BM Genel Kurulu'nun yeniden gündemine alınmalıdır.
15 Mayıs, sahte İsrail rejiminin kuruluşunun ve yüz binlerce Filistinlinin atalarının topraklarından sürülmesinin yıl dönümü. Filistin halkı bu günü "felaket günü" olarak adlandırıyor.

parstoday

Yorumlar