DÜNYA KUDÜS GÜNÜ ÇOŞKUYLA KUTLANDI

Dünya Kudüs Günü'ne yaklaştıkça, dünya genelinde Müslümanlar'ın bu etkinliklere katılma coşkusu artarken, aynı şekilde Siyonist rejimin Müslümanların haykırışından endişe ve korkuları tırmanıyor. 

Görüntülenme: 993 Tarih: 02 Mayıs 2022 16:20
DÜNYA KUDÜS GÜNÜ ÇOŞKUYLA KUTLANDI

İran İslam Cumhuriyeti Kurucusu Rahmetli İmam Humeyni -ks- tarafından mübarek Ramazan ayının son cuması, mazlum Filistin halkının Siyonist işgalciler karşısında ülkülerini küresel bazda savunmak amacıyla Dünya Kudüs Günü olarak adlandırıldı. Bu olayın üzerinden 40 yıldan fazla bir süre geçmesine rağmen Asya ve İslam ülkeleri başta olmak üzere çeşitli ülkelerdeki Müslümanlar ve azade insanlar, her sene, mazlum Filistin halkına destek ve dayanışma içinde bulunmak amacıyla yürüyüş düzenliyorlar.

Siyonistler, zaman ilerledikçe, Dünya Kudüs Günü'nün unutulacağını zannederken, her geçen sene, Dünya Kudüs Günü etkinlikleri önceki yıllara göre daha görkemli ve coşkulu şekilde üstelik daha fazla ülkede düzenleniyor. Mübarek Ramazan ayının son cumasına yaklaştıkça, Müslümanların bu büyük gün dolaysıyla düzenlenen etkinliklere katılma heyecanı artıyor ve sabırsızlıkla, işgalci Siyonistlere olan öfke ve nefretlerini haykırmayı bekliyorlar.

Rusya Müftüler Konseyi üyelerinden Anar Ramazanov bu bağlamda şöyle diyor: Rahmetli İmam Humeyni'nin bu girişimi, Filistin meselesinin unutturulmasını ortadan kaldırdı ve yeniden canlandırdı. Öyle ki bugün Filistin meselesi, yeniden uluslararası gündeme taşınmış ve dünyada birçok millet, meselenin çözümünü destekliyor.

Kuşkusuz, Dünya Kudüs Günü, sırf bir isim değil, Kudüs-i Şerifi anmanın yanısıra, milletlerin bilincinin artması ve Filistinli gruplar arasında birliğin pekişmesi ve Filistinlilerin maddi ve manevi kabiliyetlerinin güçlenmesine katkı sağlıyor. Ayrıca, bugün ve gelecek nesillerin tümüyle Siyonistlerin işgalci olduğu noktasında bilinçlenmesine yol açıyor. Bu nedenle, seneler geçmesine rağmen, işgal altındaki Filistin'de işgalcilerle mücadele çığlığı hala atılmakta ve Siyonistler çeşitli yöntemlere başvurmalarına rağmen bu feryadı susturabilmiş değiller.

Batı Asya uzmanlarından Sedra Hüseyni bu bağlamda yaptığı değerlendirmede, "ırkçı Siyonist rejimi çöküşünün başladığını, ve başlanan tersine göç ve yaşanan çeşitli sorunlar yüzünden, Siyonist uzmanların bile işgal topraklarında iç savaşın patlak verebileceği konusunda uyarıda bulunduğunu kaydetti.

Sonuç itibarıyla son senelerde koronavirüs salgını yüzünden eylemler ve etkinliklerin düzenlenmesinin yasaklanmış olmasına rağmen, Dünya Kudüs Günü Etkinlikleri bu sene İslami İran başta olmak üzere çeşitli ülkelerde sağlık protokolleri çerçevesinde düzenlenecektir. Koronavirüs salgını nedeniyle çeşitli ülkelere hakim özel şartlardan dolayı bugün düşünürler, elitler ve sosyal medya aktivistleri üzerine ağır görevler düşmekte ve onlar geçtiğimiz senelerde olduğu gibi bu sene de, Siyonistlere karşı feryat ve haykırışların canlı tutulmasında önemli ve etkin role sahipler.

Özellikle bu sene Siyonist askerlerin Filistinliler ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırı ve cinayetlerinin tırmandığı için Dünya Kudüs Günü etkinliklerinin gerek sanal ortamda, gerekse sahada düzenlenmesi oldukça büyük önem arz ediyor çünkü bu etkinlikler, hem dünya Müslümanlarının Filistinlilerle olan dayanışmasını gözler önüne serdiği gibi, işgal rejimi İsrail'in cinayetlerine karşı olan Müslümanlar ve özgürlükçülerin nefret ve öfkesini dünyaya açıkça gösteriyor.

parstoday

Yorumlar