TERÖRİST İSRAİL HIRİSTİYANLARA DA ŞİDDET UYGULADI

İsrail işgal rejimi bugün (23 Nisan Cumartesi) Kutsal Cumartesi günü münasebetiyle Kıyamet Kilisesi'nde (Kutsal Kabir Kilisesi) düzenlenecek törenlere katılabileceklerin sayısını iyice kısıtladığı için bugün de vahşi yüzünü hıristiyanlara çevirerek onlara şiddet ve baskı uyguladı.  

Görüntülenme: 869 Tarih: 23 Nisan 2022 11:25
TERÖRİST İSRAİL HIRİSTİYANLARA DA ŞİDDET UYGULADI

İşgal güçlerinin Kudüs kapılarından, Kıyamet Kilisesi'ne çıkan Yeni Kapı'yı hıristiyanlara ve basın mensuplarına kapattığı ve onların sadece Şam Kapısı (Babu'l-Amud) ile El-Halil Kapısı'ndan girmelerine izin verdiği bunun da söz konusu kiliseye çıkan yolların trafiğinde ciddi bir tıkanmaya ve sıkıntıya yol açtığı belirtildi.  

İşgal güçlerinin, kapatılan kapılara ve yollara engel koyma faaliyeti esnasında özellikle de Hıristiyan Mahallesi'nde hıristiyanlara saldırdığı ve onları darp ettiği ifade edildi. 

İşgal yönetimi Kutsal Cumartesi münasebetiyle Kıyamet Kilisesi'nde düzenlenecek törenlere, 1000 kişinin kilise içinde 700 kişinin de patrikhane alanı ve teraslarda olmak üzere toplam 1700 kişinin katılmasına izin verileceğini bildirmişti. Ancak Kudüs'teki Ortodoks Kilisesi bu kısıtlamayı kabul etmeyerek, geleneksel bir şekilde törenlerin düzenleneceğini, herhangi bir kısıtlama yapılmayacağını, her yıl buradaki törenlere ortalama 10-11 bin kişinin katıldığını, kapasitesinin de bu kadar olduğunu bildirmişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar