SİYONİST GÜÇLER KUDÜS'TE FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI

Kudüs'te bugün (23 Nisan Cumartesi) İsrail işgal güçlerinin saldırılarında iki Filistinli genç yaralanırken, ikisi özgürleştirilmiş esirlerden olan 3 Filistinli de evlerine yapılan baskın ve aramadan sonra gözaltına alındı.  

Görüntülenme: 856 Tarih: 23 Nisan 2022 20:51
SİYONİST GÜÇLER KUDÜS'TE FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçlerinin Kudüs'teki Kalendiya mülteci kampına yaptıkları baskında çatışma çıkması üzerine işgal güçlerinin gerçek mermilerle saldırmaları sonucu iki Filistinli genç yaralandı. İşgal güçlerinin bu baskında halkın üzerine göz yaşartıcı gaz bombaları ve ses bombaları da attıkları ifade edildi. 

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin işgal altındaki Kudüs şehrinin kuzeyinde yer alan Kalendiya mülteci kampına baskın düzenleyerek özgürleştirilmiş eski esirlerden olan İzzat Halil ve Halil Nasır isimli şahısları gözaltına aldıklarını haber verdi. 

İşgal güçlerinin gözaltı operasyonu esnasında Hazin'e saldırdıkları ve evinde arama yapma iddiasıyla eşyalarına ciddi şekilde zarar verdikleri ifade edildi. 

İşgal güçlerinin Kudüs'ün kuzeyindeki Beyt Hanina kasabasına da baskın düzenledikleri ve İsmet El-Himveri isimli zatı, evine baskın düzenleyip geniş çaplı arama yaptıktan sonra gözaltına aldıkları ve işgal istihbaratının sorgulama merkezlerinden birine götürdükleri belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar