KUDÜS ORTODOKS PATRİKLİĞİ'NDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Kudüs Ortodoks Patrikliği işgal yönetiminin Kutsal Cumartesi törenleri için Kudüs'teki Kıyamet Kilisesi'nde (Kutsal Kabir Kilisesi) toplanacakların sayısına getirilen sınırlamaları tanımadığını açıkladı.  

Görüntülenme: 1232 Tarih: 23 Nisan 2022 09:51
KUDÜS ORTODOKS PATRİKLİĞİ'NDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Bu konudaki açıklamanın dün (21 Nisan Perşembe) akşam Patrikhane Genel Sekreteri ve Başpiskopos Aristarchus tarafından işgal rejiminin güvenlik teşkilatına iletildiği belirtildi. 

Yapılan açıklamada işgal polisi tarafından Kıyamet Kilisesi'nde  tören için toplanacakların sayısının 1700 olarak sınırlandığına dikkat çekildi. 

İşgal polisine gönderilen bildirimde de söz konusu kilisede Kutsal Cumartesi törenlerinde ortalama 10-11 bin kişinin toplandığı ve normal kapasitesinin de bu kadar olduğu ifade edildi. 

Yapılan bildirimde ayrıca geçmiş yıllarda burada yapılan törenlerde katılanların güvenlikleriyle ilgili herhangi bir sorun yaşanmadığı hatırlatılarak işgal polisinin katılacakların sayısını sınırlarken ileri sürdüğü genel güvenlikle ilgili iddiaların hiçbir tutarlılığının olmadığına dikkat çekildi. 

Başpiskopos, törenler için normal davetlerin yapılacağını ve herhangi bir tahdit konulmayacağını ifade etti. İşgal polisinden de törenlere katılacakları engellemek amacıyla Eski Kudüs'ün sokaklarına engel koymamasını istedi. Bu engellerin diğer kiliselerdeki rahiplerin ve patriklerin Kıyamet Kilisesi'ne ulaşmalarını zorlaştırdığını vurguladı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar