MESCİD-İ AKSA'YA YÖNELİK SALDIRILARA DÜNYADAN TEPKİLER ARTARAK DEVAM EDİYOR

Siyonist işgal güçlerinin Mescidi Aksa'ya baskınlar düzenleyerek orada namaz kılanlara saldırmasına ve yahudi yerleşimcilerin baskınlar düzenlemesine imkan sağlamak amacıyla onların dolaşacağı saatler için, ayin yapacakları yerleri tahliye etmesine karşı tepkiler tüm dünyada yayılıyor.  

Görüntülenme: 1000 Tarih: 20 Nisan 2022 17:35
MESCİD-İ AKSA'YA YÖNELİK SALDIRILARA DÜNYADAN TEPKİLER ARTARAK DEVAM EDİYOR

Malezya Dış İşleri Bakanı Seyfuddin Abdullah, Birleşmiş Milletler'e ve İslam İşbirliği Teşkilatı'na İsrail işgal rejiminin Mescidi Aksa'daki vahşi uygulamalarının durdurulması için harekete geçilmesi çağrısında bulundu. 

Abdullah bu konuda Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da bir basın toplantısı düzenleyerek kendisinin İsrail'in tutumuna karşı daha etkili bir şeyler yapmaları için bazı dış işleri bakanlarıyla özel olarak görüşeceğini söyledi. 

Lübnan Dış İşleri Bakanlığı da İsrail işgal rejiminin silah kullanarak Mescidi Aksa'ya düzenlediği baskını ve namaz kılanlara vahşice saldırmasını şiddetle kınadığını dile getirdi. 

Bolivya Dış İşleri Bakanlığı da İsrail işgal rejiminin Filistin halkına Batı Şeria'da ve Kudüs'te düzenlediği saldırıları kınadığını dile getiren açıklama yaptı. Bolivya'nın eski cumhurbaşkanı ve iktidar partisinin de genel başkanı olan Evo Morales de işgal rejiminin cinayetlerini kınayan bir açıklama yaptı. Morales, uluslararası toplumu işgal rejiminin bu saldırgan tutumuna karşı durmaya çağırdı. 

İşgal rejimiyle ilişkilerini sürekli geliştiren ve işgal rejiminin sözde "Bağımsızlık Günü" törenlerinde gerçekleştirilecek hava gösterisine uçaklarıyla katılacağını duyuran Birleşik Arap Emirlikleri bile işgal rejiminin büyükelçisini çağırarak Mescidi Aksa'da gerginliği artırmalarından dolayı tepkisini dile getirme ihtiyacı duydu.

Bu arada işgal rejiminin saldırgan tutumuna karşı tüm dünyada kitlesel eylemler ve gösteriler de devam ediyor. Gösterilerin düzenlendiği şehirler arasında ABD'nin ileri gelen şehirleri de var. ABD'nin birçok önemli şehrinde kalabalıklar meydanlara çıkarak siyonist işgal rejiminin saldırgan tutumunu kınadı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar