ÖZGÜR MESCİD-İ AKSA İÇİN DENİZLİ'DE BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

HÜDA PAR Denizli İl Teşkilatı, Çınar Yeni Camii'de teravih namazını müteakiben yapmış olduğu basın açıklamasıyla Filistin'e destek verdi. 

Görüntülenme: 1027 Tarih: 19 Nisan 2022 22:34
ÖZGÜR MESCİD-İ AKSA İÇİN DENİZLİ'DE BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

Basın açıklaması, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlarken, HÜDA PAR Denizli İl Başkanı Hacı Şani'nin konuşmasıyla devam etti.

İl Başkanı Şani konuşmasında, ''Kudüs sevdası itikadidir. Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı seven bir nesil yetiştirmeliyiz. Anneler Selahaddinler büyütmelidir. Sivil toplum örgütleri Aksa için bir araya gelme plan ve programları yapmalıdırlar. Müslüman devletlerin başkanları bir araya gelmeli ve birlikler oluşturmalılar ve ancak o zaman siyonist çeteyi Filistin'den atabilirler. Ukrayna savaşında şunu gördük ki Avrupa tüm kurum ve kuruluşları ile Rusya'ya yönelik yaptırımlar uyguladılar. Müslüman devletlerin de bir araya gelip bir birlik oluşturabilselerdi yaptırımlar uygulayabilir ve şu an yaşadığımız sorunların çoğu yaşanmayacaktı. İslam ülkeleri bir araya gelerek sadece petrol yaptırım güçlerini kullansalardı israil bugün Filistin'de yaptığı zulmü yapamayacak, Irak'ta Suriye'de işlenen cürümler işlenmeyecekti. Acilen öncelikle Ümmetin tüm unsurları bir araya gelmeli, birlik ve beraberliklerini tahkim etmelidirler.' dedi.

Program, HÜDA PAR Denizli İl Gençlik Kolları Başkanı Abdulselam Aslan'ın okuduğu basın metni ile devam etti.

Basın açıklamasında işgalci siyonist rejimin Filistinlilere ve Mescid-i Aksa'ya saldırıları telin edildi, İslam ülkelerine önemli çağrılar yapıldı.

Siyonist işgal rejiminin, her Ramazan ayında Filistin genelinde ve Mescid-i Aksa'ya yönelik vahşi saldırılarını artırdığına dikkat çekilen ortak basın açıklamasında, bunun bir gelenek haline getirilerek Müslümanların tepkisinin ölçüldüğünü ve bayrama buruk bir şekilde girilmesinin hedeflendiğine dikkat çekildi.

"Saldırıları kınıyor ve lanetliyoruz"

Geçtiğimiz gün siyonistlerin Mescid-i Aksa'nın kudsiyet ve mahremiyetini çiğneyerek sabah namazında Aksa'ya yönelik saldırıya geçtikleri, birçok Müslümanın yaralandığını, yüzlerce kişinin de alıkonulduğu hatırlatılan açıklamada, "Bu saldırıları kınıyor ve lanetliyoruz. Aksa'nın izzeti için bedenlerini siper ederek şehadet şerbetini içen şehitlerimizin şehadetini tebrik ediyor, yaralılara acil şifalar, esir edilenlerin de bir an önce özgürlüğüne kavuşmalarını niyaz ediyoruz." denildi.

Açıklamada, siyonist rejimle kurulacak her tür ilişkinin, Kudüs davasını yalnız bırakacağı ve zayıflatacağı, Aksa'ya yönelik saldırıları artıracağı, işgal ve talanın genişlemesiyle sonuçlanacağına dikkat çekildi.

Açıklamada, "Bu işgal ve saldırıları bitirmenin tek yolu Kudüs ve Filistin topraklarında siyonist işgalini tamamen kaldırmaktır. Bu da Filistin halkının şerefli ve izzetli direnişine ses olmak, bütün imkânlar seferber edilerek destek olmak, her zaman ve zeminde yanlarında olmakla mümkün olabilir." ifadelerine yer verildi.

"İşgal ve katliam durdurulmalıdır"

Filistin halkının kendi vatanlarını, Kudüs'ün şeref ve izzetini savunmak için yapmış olduğu mücadelenin meşru ve kutsal olduğunun altı çizilen açıklamada, "Bu mücadele asla bir terör eylemi değildir. Terörist, Filistin halkını katleden, topraklarını işgal eden Aksa'nın mahremiyetini ayaklar altına alan siyonist işgal rejimdir. Bu işgal ve katliam durdurulmalıdır. Tarih ve günümüz şahittir ki bu işgal çetesi kınama, açıklama ve protestolardan değil, sadece güçten anlar." denildi.

"Siyonistleri tanımanın ne Türkiye'ye ne Filistin halkına ne de ümmete bir faydası olmayacak"

İşgal rejimini zulüm ve işgalinde pervasızlaştıran halin, Müslümanların birlik olamamalarından kaynaklandığına işaret edilen açıklamada, "İzzetli ve şerefli Müslümanlar, gençlerimiz, kadınlarımız, âlim ve yöneticilerimiz bu zilleti kabul etmemeli. Aksa'nın izzeti ve özgürlüğü için birleşmeli ve ayağa kalkmalıdır. Müslüman ülkelerin yöneticileri ve hassaten Türkiye, bu saldırıları sona erdirip tekrarlanmaması için somut adımlar atmalıdır. Verilen söz ve vaatler ne olursa olsun, Kudüs davasına sırt çevirip siyonist rejimle ilişki kurulmamalıdır. Filistin'de 'normalleşme' siyonist işgalin bitmesidir. Filistin'de 'normalleşme' işgalcilerin geldikleri yere geri dönmesidir. Dünyanın, siyonistleri devlet olarak tanımaktan vazgeçmesidir. Siyonistleri tanımanın ne Türkiye'ye ne Filistin halkına ne de ümmete bir faydası olmayacaktır. Aksine dünyevi ve uhrevi vebali büyüktür. Allah indinde kimse bunun hesabını veremez." çağrısında bulunuldu.

Programda sık sık '' Mescid-i Aksa Onurumuzdur'', ''Katil israil Filistin'den Defol'', '' Kahrolsun israil, Kahrolsun siyonizm'' sloganları atılarak yaşananlar telin edildi.

Program son olarak Abdulbari Durmaz Hoca'nın okuduğu dua ile sona erdi. 
 

İLKHA

Yorumlar