SİYONİST İŞGALCİLER BUGÜN DE MESCİDİ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

İşgal güçleri bugün (18 Nisan Pazartesi) sabah yine Mescidi Aksa'ya baskın düzenledi ve yahudi yerleşimcilerin baskın düzenlemesini kolaylaştırmak amacıyla, içeride namaz kılanları zorla çıkardılar.  

Görüntülenme: 885 Tarih: 18 Nisan 2022 23:46
SİYONİST İŞGALCİLER BUGÜN DE MESCİDİ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Kudüs'teki kaynakların verdiği bilgilere göre işgal rejiminin polis teşkilatından onlarca kişi sabah saatlerinde yine Mescidi Aksa'ya baskın düzenledi ve özellikle Kıble Camisi'ne yönelerek buranın çatı kısımlarına çıktılar. Ayrıca Kubbetu's-Sahra'nın alanına girerek namaz kılanları zorla dışarı çıkardılar. 

İşgal güçlerinin düzenlediği baskın esnasında Filistinli gençlerle işgal polisi arasında çatışmalar çıktığı ve işgal güçlerinin ilk yardım ekiplerini zorla uzaklaştırdıkları bildirildi. 

İşgal güçleri ayrıca yerleşimcilerin baskın düzenlemesi esnasında Kubbetu's-Sahra içindeki kadınlara saldırdılar. 

İşgal güçleri dün de yahudi yerleşimcilerin Mescidi Aksa alanına baskın düzenlemesini kolaylaştırmak amacıyla, onların girmelerine izin verileceğinin bildirildiği saatten önce baskın düzenleyerek namaz kılanları zorla dışarı çıkarmışlardı. Bu uygulamanın siyonist işgal yönetiminin Mescidi Aksa'yı zaman ve mekan yönünden paylaştırma planının bir hazırlık çalışması olabileceğine dikkat çekiliyor. 

Yahudilerin Tapınak cemaatleri tarafından yapılan duyurularda, Pesah Bayramı günlerinde sabah 07.00-10.30 arasında yahudi gruplarının Mescidi Aksa'ya baskın düzenlemesine izin verileceği belirtilerek yahudilerden bu saatlerde düzenlenecek baskınlara iştirak etmeleri istenmişti. 

Yerleşimciler Mağribliler Kapısı'ndan baskın düzenledi, Mescidi Aksa içinde dolaştı, Talmud ayinleri yaptı ve Müslümanları tahrik etme amaçlı hareketlerde bulundular. Bütün bu çalışmaları ve dolaşmaları esnasında işgal polisi onları özenle korudu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar