1948 BÖLGESİNDE MESCİD-İ AKSA'YA DESTEK GÖSTERİSİ

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yer alan Hayfa şehrinin Esirler Meydanı'nda dün (17 Nisan Pazar) gece Kudüs'e ve Mescidi Aksa'ya destek, işgal güçlerinin ve onların koruduğu yahudi yerleşimcilerin Mescidi Aksa'ya yönelik saldırılarını ve ihlallerini protesto amacıyla gösteri düzenlendi.  

Görüntülenme: 1079 Tarih: 18 Nisan 2022 17:49
1948 BÖLGESİNDE MESCİD-İ AKSA'YA DESTEK GÖSTERİSİ

Şehirdeki İslami ve ulusal güçler, Hayfa ahalisinin işgal rejiminin saldırılarına karşı Kudüslülerle dayanışma içinde olduğunun ortaya konması için bu gösteriye destek verilmesi çağrısında bulunmuşlardı. 

Gösteriye katılanlar Kudüs'e, Mescidi Aksa'ya ve Babu'l-Amud'a olan desteklerini ve işgal güçlerinin saldırılarına olan tepkilerini dile getiren sloganlar attı ve pankartlar taşıdılar. 

Bu arada radikal yahudi gruplarının da söz konusu gösteriye karşı aynı bölgede bir gösteri düzenlemeleri sebebiyle Esirler Meydanı'nda kısa süreli gerginlik ve kargaşa yaşandığı haber verildi. 

İşgal güçlerinin farklı birimlerine mensup güvenlik görevlilerinden ve özel birliklere mensup elemanlarından birçok kişinin olay yerinde yer aldığı belirtildi. 

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde Kudüs'e ve Mescidi Aksa'ya destek amacıyla bunun dışında da muhtelif gösteriler düzenlendi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar