ÖZGÜR KUDÜS İÇİN İSTANBUL'DA 3. "EL FECRU'L AZİM SABAH NAMAZI" BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ (VİDEO)

Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı Müslümanların gündeminde tutmak için Filistin'de başlatılan kitlesel sabah namazı buluşmalarına destek vermek adına İstanbul'da üçüncü defa "El Fecru'l Azim Sabah Namazı" buluşması gerçekleştirildi. 

Görüntülenme: 1207 Tarih: 17 Nisan 2022 01:55
ÖZGÜR KUDÜS İÇİN İSTANBUL'DA 3. "EL FECRU'L AZİM SABAH NAMAZI" BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ (VİDEO)

Beytülmakdis Öncüleri Derneği tarafından Ramazan ayı boyunca her pazar sabahı Türkiye'nin birçok ilinde sabah namazı buluşmaları düzenleniyor.

Süleymaniye Camii'nde bu hafta üçüncüsü düzenlenen sabah namazı buluşmasına Genç İHH, FİMED gibi çok sayıda STK destek verdi. Çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu buluşmaya her yaştan çok sayıda kadın, erkek ve çocuk katıldı.


Programda bir konuşma yapan Beytülmakdis Öncüleri Derneği yetkililerinden Muharrem Güneş, geçen yıl "Seyful Kudüs" ile birlikte artık Mescid-i Aksa'daki direnişin başka bir boyuta ulaştığını ifade etti.
 

"Filistin özgür olana kadar direnişe destek vermeliyiz"

Güneş, Sadece Mescid-i Aksa ile sınırlı kalmayan, tüm Müslümanların dâhil olduğu, artık başımızı önümüze eğeceğimiz, üzüleceğimiz, dert yanacağımız bir mesele olmaktan çıkmış, kılıçların kınından çıktığı 'Kudüs Kılıcı Zaferi' olarak nitelendirdiğimiz zaferin ayak seslerinin çok yakın olduğu bir döneme girmiş bulunuyoruz. Bu çok kritik bir süreçtir. Onun için niyetlerin sürekli taze olması, Mescid- Aksa'daki murabıt ve murabıtaların her an Türkiye'deki kardeşlerinin canları pahasına yanlarında olduklarını hissetmeleri gerekir. Oradaki kardeşlerimiz cihadın ilk safında, kurşunların önünde bizim adımıza canlarını feda etmek üzere bir mücadele içerisine girmişlerse cihadın ikinci, üçüncü safında olan bizler de direnişe destek vererek onların yanında olduğumuzu, Mescid-i Aksa'yı siyonist işgalcilerin postallarından temizleyene kadar verecekleri büyük mücadele nihayete erene kadar destek vermeliyiz." dedi.
 

"Kudüs ve Filistin davası sadece Filistinlilerin değil 2 milyar Müslümanın davasıdır"

Filistin'e verdikleri destekten dolayı Türkiye halkına teşekkür ederek konuşmasına başlayan Sıbı, "Filistin'de ribatta olan kardeşlerimizin sizlere selamı var. Bildiğiniz üzere 2 gün önce işgalciler sabah namazında kardeşlerimize saldırdı. Ellerinde hiçbir silah olmayan kardeşlerimiz orantısız bir güçle karşı karşıya kalarak vahşi saldırılara maruz bırakılıyor. Elbette ki Kudüs ve Filistin davası sadece Filistinlilerin değil 2 milyar Müslümanın davasıdır. Burada bir araya gelmeniz Filistin'de ribat halinde olan kardeşlerinize moral veriyor." diye konuştu.

"Mescid-i Aksa ve esirler özgür olana kadar desteklerinize devam edin"

İşgal zindanlarında 2 bin 400 Filistinlinin esir olarak tutulduğunu belirten Sıbı, "Filistinli esirler ümmetin izzetini ve Mescid-i Aksa'yı korumak için hayatlarından vazgeçip karanlık zindanlarda tükeniyorlar. Esirler her türlü baskı ve işkencenin yanı sıra aç bırakılıyor, tıbbı ihmale maruz bırakılıyorlar. Karşınızda tüm zulümlere maruz kalan bir kardeşiniz olarak duruyorum. Esir edildiğimde bir aylık hamileydim. 3 yıl ceza aldım ve zindanda doğum yapmak zorunda kaldım. Çocuğumla birlikte 3 yıl zindanda kaldım. Sizlerden ricam Mescid-i Aksa ve esirler özgür olana kadar desteklerinize devam etmenizdir." şeklinde konuştu.

İLKHA

Yorumlar