DEVRİM MUHAFIZLARINDAN MESCİD-İ AKSA BASKININA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

Devrim Muhafızları Ordusu, Mescid-i Aksa’da Müslümanlara yapılan saldırıyı kınayarak, yeni İntifada'nın Siyonistlere kabus yaşatacağını bildirdi. 

Görüntülenme: 884 Tarih: 16 Nisan 2022 15:17
DEVRİM MUHAFIZLARINDAN MESCİD-İ AKSA BASKININA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

Devrim Muhafızları Ordusu'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Son günlerde Filistin'in azimli ve direnişçi gençlerinin, özellikle işgal altındaki toprakların göbeğinde yaptığı şehadet operasyonlarının ardından Siyonist Rejim'in yoğunlaşan Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırgan eylemleri ve yeni cinayetleri, onların yeni bir intifadanın gerçekleşmesinden, direniş mücadelesinin derinleşmesinden ve Siyonisimle mücadele yürüten direnişin kapasitesinin yükselmesinden korktuğunu göstermektedir.

Siyonist Rejim'in askeri ve güvenlik güçlerinin askeri teçhizat konuşlandırması ile mübarek Ramazan ayında Mescid-i Aksa'ya yönelik baskın, Müslümanların kutsal değerlerine saygısızlık ve barbarca saldırılar 150'den fazla savunmasız kişinin ölmesine neden olmuştur. Bu tür eylemler başarısızlıkla sonuçlanacak ve direnişçi Filistinlilerin kahramanca hareketleri üzerinde bir etkisi olmayacak, tersine Siyonistleri daha fazla kabus ve daha ciddi zorluklarla karşı karşıya bırakacaktır." ifadelerine yer verildi.

Uluslararası toplumun Filistin'deki gelişmelere ve işgalci rejimin Mescid-i Aksa ile diğer işgal altındaki topraklarda işlediği cinayetlere uygun bir yanıt vermesi gerektiği vurgulanan açıklamada, "Hiç kuşkusuz bu eylemin ve tehlikeli komplonun sonuçları, İslam ülkelerindeki sessiz kalanların yanı sıra uluslararası forumlarda sözde insan hakları savunucularını da etkileyecek ve dünya kamuoyu onları suçlayacaktır." denildi.

Yazılı açıklamada, bazı Arap ülkelerinin kınanmış girişimleriyle sahte Siyonist Rejim'le ilişkiler kurmasının Siyonistleri cesaretlendirip işgal altındaki topraklarda bulunan kutsal mekanlara ve İslami değerlere daha fazla saygısızlık yapmasına yol açtığı vurgulandı.

Devrim Muhafızlarının açıklamasında, "Filistin halkının Kudüs'te Siyonistlerle doğrudan karşı karşıya gelme iradesi, bölge ve dünyadaki özgürlük sever halkların Kudüs'ün kurtuluşu için verdiği mantıklı desteğiyle, Siyonist Rejim başta olmak üzere onun bölgesel ve bölge ötesi destekçileri Siyonizmle mücadele yapan direnişin yeniden ortaya çıkışına tanık olacaktır. Bunun işareti, başarılı hareket olan İntifada'nın yoğunlaşması, Filistin'deki sahte ve çocuk katili rejimin sonuna doğru yaşanan süreç ve Filistin'i işgal edenlerin tersine göçüdür." ifadeleri kullanıldı.

Siyonist Rejim'in Mescid-i Aksa'ya yönelik baskının ve uluslararası insan hakları kuruluşlarıyla bazı Arap ülkeleri liderlerinin sessizliğinin kınandığı açıklamada, "Siyonist Rejim'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarının tırmanmasının deşifre edilmesi ve yeni Filistin İntifadası'na destek için yeni bir dayanışma dalgasının oluşturulması, işgal altındaki Filistin'deki mevcut gelişmelerde önemli ve etkilidir." kaydedildi.

Devrim Muhafızları Ordusu, Filistin İntifadasının başlıca ve stratejik destekçilerinden biri olarak, Kudüs için mücadele eden tüm direnişçilerin azimli iradesini överek, Filistin halkına ve direnişine olan desteğini yineledi.
Öte yandan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade de, Siyonist Rejim güçlerinin dün sabah saatlerinde Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskını şiddetle kınamıştı.

Ne  Olmuştu?

İşgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’nın avlusuna dün baskın düzenleyen Siyonist İsrail polisi, kauçuk kaplı mermi ve ses bombası kullanarak gençlere müdahale ederken Harem-i Şerif‘te bulunan tüm cemaati de zor kullanarak dışarı çıkarmıştı.

Siyonist güçleri, Harem-i Şerif'te çıkan olaylarda yüzlerce kişiyi gözaltına almış, en az 150 kişi yaralanmıştı.

Tesnim Haber Ajansı

Yorumlar