FİLİSTİN'İN ÇEŞİTLİ BÖLGELERİNDE MESCİD-İ AKSA BASKININA TEPKİLER

Filistin'in içinde Batı Şera bölgesinde, Kudüs'te ve 1948'de işgal edilmiş bölgede muhtelif gösteriler düzenlendi.  

Görüntülenme: 1122 Tarih: 16 Nisan 2022 07:38
FİLİSTİN'İN ÇEŞİTLİ BÖLGELERİNDE MESCİD-İ AKSA BASKININA TEPKİLER

Siyonist işgal rejiminin dün (15 Nisan Cuma) sabah namazından sonra Mescidi Aksa'ya baskın düzenlemesine ve yüzlerce kişiyi yaralarken yüzlercesini de gözaltına almasına gerek Filistin'in içinde ve gerekse dışında geniş çaplı tepkiler oldu. 

Dün akşam saatlerinde Batı Şeria'daki Ramallah şehrinin merkezinde Mescidi Aksa baskınını protesto amacıyla gösteri düzenlendi. Göstericiler direniş liderlerine desteklerini ve Mescidi Aksa'nın saygınlığına tecavüze karşı tepkilerini dile getiren sloganlar attılar. 

1948'de işgal edilmiş bölgedeki Filistinliler Mescidi Aksa'daki cemaate katılanların sayısını artırmak için burayı ziyaret edecekleri taşımak amacıyla yeni kafileler düzenlenmesi kararları aldılar. Bugün şafak vaktinden önce çok sayıda kafile Mescidi Aksa'ya doğru harekete geçti. 

Filistin dışında da gerek Filistinlileri temsil eden sivil toplum kuruluşları ve gerekse değişik insan hakları kuruluşları tarafından işgal rejiminin Mescidi Aksa baskınını kınayan ve insanlığı bu saldırgan tutuma karşı harekete geçmeye çağıran muhtelif açıklamalar yapıldı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar