MESCİD-İ AKSA'DA 50 BİN FİLİSTİNLİ BİR ARAYA GELDİ

Bugün (15 Nisan Cuma) sabah namazının ardından Mescidi Aksa'da 50 bin kişilik bir cemaat toplandı.  

Görüntülenme: 954 Tarih: 15 Nisan 2022 01:12
MESCİD-İ AKSA'DA 50 BİN FİLİSTİNLİ BİR ARAYA GELDİ

Bugün (15 Nisan Cuma) sabah namazının ardından işgal güçlerinin Mescidi Aksa'ya düzenlediği baskında sergilediği vahşete ve Mescidi Aksa'ya ulaşılmasını engellemek amacıyla yürüttüğü tüm çalışmalara rağmen yine de Cuma namazında Mescidi Aksa'da 50 bin kişilik bir cemaat toplandı. 

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinden, işgal altındaki Kudüs'ten ve Batı Şeria bölgesinden on binlerce Filistinli Cuma namazlarını Mescidi Aksa'da kılmak için buraya akın etti.

Ramazan'ın ikinci Cuması olan bugün, işgal güçlerinin tüm engellemelerine rağmen yine de Cuma namazında elli bin kişinin toplandığı belirtildi. 

İşgal güçlerinin Müslümanların Mescidi Aksa'ya ulaşmasını engellemek için Eski Şehir'in sur kapılarında, Mescidi Aksa'ya çıkan caddelerde ve bu mabedi saran mahallelerde kalabalık askeri gruplar ve polis ekipleri oluşturdukları, denetim bahanesiyle insanların Mescidi Aksa'ya doğru ilerlemelerini zorlaştırdıkları ve birçoklarına da engel oldukları belirtildi. 

İşgal güçleri, Mescidi Aksa'ya sabah namazı sonrasında yaptıkları baskında da burayı adeta savaş alanına dönüştürmüş, cemaate plastik mermilerle, gaz bombalarıyla, ses bombalarıyla ve coplarla saldırmış, sonra Kıble Camisi'nin içine girerek burada itikafa girmiş olan 2 bin kişi de dahil olmak üzere bütün herkese saldırmış, sonra da 400 kişiyi gözaltına almışlardı. 

İşgal güçlerinin sabahki saldırılarında 152 kişinin yaralı olarak hastanelere nakledildiği, bazı kişilere de olay yerinde müdahale edildiği haber verildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar