DR. HÜSEYİN RUYVERAN FİLİSTİN’DEKİ ŞEHADET OPERASYONLARINI DEĞERLENDİRDİ (ANALİZ)

‘İsrailin şiddetli tecavüzleri karşısında Filistinlilerin direniş operasyonlarından başka bir yolu kalmamıştır ve görünen o ki, siyonist rejim tüm işgal topraklarında benzer operasyonları beklemeli.’ 

Görüntülenme: 1236 Tarih: 09 Nisan 2022 17:20
DR. HÜSEYİN RUYVERAN FİLİSTİN’DEKİ ŞEHADET OPERASYONLARINI DEĞERLENDİRDİ (ANALİZ)

Qodsna'nın haberine göre Filistin Halkını Savunma Cemiyeti Uluslararası İlişkiler ve Siyasi Komisyon başkanı Hüseyin Ruyveran, Tel Aviv'de yapılan büyük ve hayret verici operasyon hakkında muhabirimizin kendisine yönelttiği sorulara şu cevapları verdi:

 

HÜSEYİN RUYVERAN: ‘Filistin halkı Ukrayna olayından sonra ne kadar mazlum olduklarını daha çok hissediyor ve bu tür operasyonlarla dünyanın gözünü kendilerine çevirmeye çalışıyor.

 

Siyonist rejimin tüm tehditlerine rağmen Tel Aviv'in en meşhur caddesinde siyonizm karşıtı operasyonların devam etmesi, bu rejimin mağlubiyetini ve Filistinli direnişçilerin ne denli cesur ve güçlü bir iradeye sahip olduklarını gösteriyor.

 

QODSNA: ‘Direnişçiler neden operasyon için hedef olarak Tel Aviv’i seçti?’

 

HÜSEYİN RUYVERAN: ‘Çünkü Tel Aviv, direnişin büyük gücünü göstermek, dünyanın gözünü Filistin meselesine, işgal edilişine ve siyonist rejimin cinayetlerine çekebilmek için en önemli hedef ve en etkili yer sayılıyor.

 

Bu operasyondaki önemli nokta şu, bu operasyonu binlerce polis ve şehrin caddelerine dökülen orduya karşın bir kişi gerçekleştirdi ve saatler geçmesine rağmen bu eylemi yapan Filistinli mücahidi yakalayamadılar. Gerçekten görülen o ki, yeni bir denklem şekil alıyor. Bir kişinin binden fazla kişiye karşı meydan okuması yeni bir denklem ortaya koyuyor.

 

Bu operasyon, yakın zamanda başbakan Naftali Bennett’in iki yıllık görev süresinin dolduğu ve iki yıllık Yair Lapid döneminin başladığı bir zaman dilimine denk geliyor. Ayrıca istifalar nedeniyle mevcut yamalı bohça hükümeti kriz içinde.

 

Netanyahu ise fırsattan istifade ederek bu koalisyon hükümetine saldırıp erken seçimi gündeme getirmeye çalışıyor. Netanyahu'nun davetiyle perşembe günü işgal altındaki Kudüs’te gerçekleşen beş binden fazla kişinin katıldığı gösteriler bu durumun önemli bir parçası olarak değerlendiriliyor.

 

Öte yandan analistler, İsrail’in şiddetli saldırıları karşısında Filistinlilerin direniş operasyonlarından başka bir yolunun kalmadığına ve böyle giderse siyonist rejimin tüm işgal topraklarında benzer operasyonları göreceğine inanıyor.’

kudusgunu.com

Yorumlar