TEL AVİV EYLEMCİSİNİN BABASI OĞLU ŞEHİD HAZEM'İ ANLATTI

İşgal edilmiş topraklardaki Tel Aviv'in Dizengoff Caddesi'nde dün silahlı eylem yaparak 2 işgalci siyonisti öldüren Raad Fathi Hazem isimli Filistinli genç, bu sabah işgalcilerle girdiği çatışmada şehit oldu. 

Görüntülenme: 1087 Tarih: 08 Nisan 2022 10:05
TEL AVİV EYLEMCİSİNİN BABASI OĞLU ŞEHİD HAZEM'İ ANLATTI

29 yaşındaki Raad Fathi Hazem, dün akşam Tel Aviv'in Dizengoff Caddesi'nde düzenlediği ve 2 kişinin öldüğü, bazıları ağır 12 kişinin yaralandığı eylemin ardından kaçmayı başarmıştı

İşgalci rejim, silahlı eylemin ardından Hazem'i yakalamak için yoğun bir takibat başlattı.

Hazem'in bu sabah saatlerinde Yafa şehrinde bir caminin yakınlarında olduğunun tespit edilmesi üzerine işgalci siyonist kolluğu etrafı kuşatma altına aldı. İşgalcilerin teslim olma çağrılarını kabul etmeyerek çatışmaya giren Hazem, burada şehit oldu.

Filistin kaynakları, şehidin işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin mülteci kampından olduğunu bildirdi.

Şehidin babası oğlunu anlattı

Şehadetinin ardından Filistinliler Hazem'in evine akın ederek aileye taziyelerinin yanı sıra tebriklerini de iletti.

Filistin medyasına konuşan Şehit Raad'ın babası Fathi Hazem, oğlunun sağlam karakterli, namaza karşı hassas, sabırlı ve ailesine karşı büyük bir hürmete sahip olduğunu ifade etti.

Raad'ın bilgisayarlar, bilişim ve teknoloji alanında uzman olduğunu söyleyen baba Hazem, onun üstün bir zeka ve bir kişiliğe sahip olduğunu belirtti. Baba Hazem, oğlunun ayrıca çevresiyle çok iyi geçinen bir kişi olduğunu söyledi.

Baba Hazem, oğluyla en son birkaç gün önce kahvaltı masasında buluştuklarını, bugün Yafa'da camide sabah namazını cemaatle kıldıktan sonra oruçlu bir şekilde şehit edildiğini vurguladı.

İLKHA

Yorumlar