HAMADE: KUDÜS HALKININ DİRENİŞİ KİRLİ PLANLARIN ÖNÜNE GEÇTİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın Kudüs Sözcüsü Muhammed Hamade, Mescidi Aksa'ya sahip çıkılması için her gün buraya gidilmesi ve gündelik olarak burada kalabalık cemaatler oluşturulması çağrısında bulundu. 

Görüntülenme: 1215 Tarih: 08 Nisan 2022 02:49
HAMADE: KUDÜS HALKININ DİRENİŞİ KİRLİ PLANLARIN ÖNÜNE GEÇTİ

Hamade yaptığı açıklamada Büyük Fecir Buluşmaları'nı ve Mescidi Aksa'ya sahip çıkılması için gösterilen gayretleri tebrik ederken, Kudüs ahalisinin bilincinin işgal rejiminin kirli planlarının önüne geçeceğini ifade etti. 

Hamade, Kudüs halkının Kudüs'e ve Mescidi Aksa'ya sahip çıkmak için seferber olmasının ve direnişinin işgal rejiminin burayla ilgili planlarını boşa çıkardığını vurguladı. 

Hamade, işgal rejiminin Kudüs'ü ve Mescidi Aksa'yı hedef alan her girişiminin kırmızı çizgiyi aşmak olarak değerlendirileceğini hatırlatarak, bu tür girişimlere karşı tüm yollarla direniş gösterilmesi çağrısında bulundu. 

Yahudilerin Hamursuz (Pesah) Bayramı'nın bu yılın Ramazan'ın ortasına denk gelmesi ve aşırı siyonist Heykel cemaatlerinin 15 Nisan'da başlayıp bir hafta sürecek Hamursuz Bayramı günlerinde Mescidi Aksa'ya baskınlar düzenlemeleri üzere yahudi yerleşimcilere çağrılar yöneltmeleri sebebiyle Ramazan'ın ortalarından itibaren Mescidi Aksa'da gerginliğin artabileceği endişesi var.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar