EL-HATİB: MESCİD-İ AKSA BASKINININ ÖNÜNE GEÇİLMELİDİR

1948 bölgesi İslami Hareketi başkan yardımcısı Şeyh Kemal El-Hatib, Filistinlileri Mescid-i Aksa'daki varlıklarını arttırmaya çağırdı. 

Görüntülenme: 1215 Tarih: 07 Nisan 2022 11:58
EL-HATİB: MESCİD-İ AKSA BASKINININ ÖNÜNE GEÇİLMELİDİR

Middle East Monitor'ün haberine göre, Kemal El-Hatip, sağcı İsrailliler ve Hahamların, Ramazan ayının 16 ila 22. günlerine denk gelen ve 17-23 Nisan tarihleri ​​arasında gerçekleşecek Fısıh (Hamursuz) Bayramı vesilesiyle İslam'ın kutsal mekanında "hayvan kurban etmeye" hazırlandıklarını ve bunun önüne geçilmesi gerektiğini söyledi. 

El Hatib ayrıca, İşgalci İsrail'in Mescid-i Aksa'nın yerine üçüncü Yahudi Tapınağı'nı inşa etmeye hazırlandığını da belirtti.

El-Hatib, siyonist rejim güçleri ve cemaatleri tarafından Müslümanların kutsal mekanına yapılan sayısız baskınların yasal olmadığını ve insan haklarını ihlal ettiğini de sözlerine ekledi.

Kemal El Hatib, siyonist İsrail'in sadece Mescid-i Aksa'nın içinde ve çevresinde değil, işgal altındaki toprakların her yerinde Filistinlilere yönelik artan ihlalleri nedeniyle şiddetli bir halk ayaklanmasının alevlenmesini beklediğini de ifade etti.

kudusgunu.com

Yorumlar