BABU'L-AMUD'DA ÇATIŞMALAR BU GECE DE DEVAM ETTİ

İşgal güçlerinin saldırgan tutumu yüzünden Kudüs'ün Babu'l-Amud (Şam Kapısı) mıntıkasında, dün (6 Nisan Çarşamba) gece, beşinci gecede yine çatışmalar meydana geldi. Böylece Ramazan'ın girmesinden itibaren bu bölgede arka arkaya her gece çatışma vuku bulmuş oldu. 

Görüntülenme: 864 Tarih: 07 Nisan 2022 01:34
BABU'L-AMUD'DA ÇATIŞMALAR BU GECE DE DEVAM ETTİ

El-Kastal ağının verdiği bilgilere göre işgal güçleri dün gece gerçekleştirdikleri saldırıda Babu'l-Amud'da üç genci ve bir çocuğu gözaltına aldılar. Dün geceki baskınlara, Musta'rabin olarak isimlendirilen ve Arap kıyafetleri giyerek kendilerini kamufle eden özel işgalci birlikler de resmi polislere ve güvenlik elemanlarına destek verdi. 

Dün gece Babu'l-Amud bölgesine yayılan ve gençleri kovalamaya başlayan işgal güçlerinin ayrıca basın mensuplarına da saldırdıkları ve onları da olay yerinden uzaklaştırmaya, olayları görüntülemelerini engellemeye çalıştıkları ifade edildi. 

Bu arada avukat Firas El-Cibrini, Ramazan'ın başından itibaren Babu'l-Amud bölgesinde meydana gelen olaylarda işgal güçlerinin 33 genci ve bir çocuğu gözaltına aldıklarını, bunlardan çok az bir kısmının serbest bırakıldığını, diğerlerinin sorgulamalarının sürdüğünü ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar