MART AYINDA TOPLAM 821 DİRENİŞ EYLEMİ GERÇEKLEŞTİ

Filistin'de Mart 2022 içinde yaşanan gelişmelerle ilgili rapor bu dönemde İsrail işgal güçlerine yönelik direniş eylemlerinde belirgin bir artış olduğunu gösteriyor.  

Görüntülenme: 975 Tarih: 02 Nisan 2022 23:16
MART AYINDA TOPLAM 821 DİRENİŞ EYLEMİ GERÇEKLEŞTİ

Kısa adı Mu'ta olan Filistin Bilgi Merkezi tarafından hazırlanan rapora göre, geçtiğimiz Mart ayı içinde vuku bulan olaylarda 20 Filistinli şehit edilirken, işgalcilerden 12 kişi öldürüldü, 64 kişi de yaralandı. 

Mu'ta'nın raporuna göre Mart ayı içinde gerçekleştirilen direniş eylemlerinin sayısı 821'i buldu. Bu sayı ise 2017 yılından bu yana geçen süre içinde aylık en yüksek sayıyı oluşturuyor

Rapora göre direniş eylemlerinin 52'sini işgal güçlerine ateş edilmesi veya silahlı çatışmaya girilmesi oluşturuyor. Bunların da 25'i Cenin bölgesinde gerçekleşti. 

İşgal hedeflerine yönelik silahlı eylemler içinde en çok yankı getiren ise Cenin'e bağlı Ya'bed kasabasının ahalisinden olan Ziya Hamarişe'nin Tel Aviv'in Beni Berrak mıntıkasında gerçekleştirdiği ve 5 işgalcinin öldürüldüğü, 12 işgalcinin de yaralandığı eylem oldu. Hamarişe eylemi gerçekleştirmesinden sonra işgal güçleri tarafından şehit edildi. 

İkinci önemli eylem Muhammed Ebu'l-Kay'an'ın Bi'ru's-Seba' şehrinde gerçekleştirdiği ve dört işgalcinin öldürüldüğü araçlı ve bıçaklı saldırı eylemi oldu. Üçüncü sırada yer alan ise Hadira'da iki işgalcinin öldürüldüğü eylem oldu. 

Bıçaklı saldırı veya saldırı girişimi 9, araçla saldırı veya saldırı girişimi 2, işgal güçlerine ait askeri tesisleri yakma eylemi 7 oldu. 

Batı Şeria bölgesinde işgal güçlerine veya yerleşimci çetelere yönelik 255 taşlama eylemi gerçekleştirildi.

28 molotof kokteyli saldırısı, 296 adet de muhtelif şekillerde direniş eylemi gerçekleştirildi. 

İşgal güçlerinin baskınlarına ve saldırılarına karşı durma eylemlerinin sayısı ise 119'u buldu.

Bütün bu direniş eylemlerinin yanı sıra ayrıca işgal güçlerinin saldırılarını, yahudileştirme ve gasp faaliyetlerini protesto amacıyla muhtelif kitlesel gösteriler ve yürüyüşler de düzenlendi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar