FİLİSTİNLİ TANINMIŞ ŞAHSİYETLERDEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TEPKİ (VİDEO)

 

Görüntülenme: 1177 Tarih: 23 Mart 2022 15:21
FİLİSTİNLİ TANINMIŞ ŞAHSİYETLERDEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TEPKİ (VİDEO)

Filistin Direniş Grupları liderleri, siyasiler ve aktivistler siyonist rejim cumhurbaşkanı Herzog’un Türkiye’ye davet edilmesinin Filistin direnişine ve Filistin’in özgürlüğü için mücadele eden direniş gruplarına aleni bir darbe olduğunu ifade ettiler.

Gazze’de faaliyet gösteren direniş grupları liderleri ve aktivistler Nuceba Hareketi’nin Gazze muhabirine çok önemli açıklamalarda bulundular.

HASAN LAFİ (Analist): ‘İsrail ile Türkiye arasındaki ilişki güçlü kökleri olan sağlam bir ilişkidir. Türkiye 1949’da İsrail'i resmen tanıyan ilk Müslüman ülkedir.

İlişkilerinde iniş çıkışlar oldu ancak Türkiye'nin iç ve dış krizlerden ve bölgedeki stratejilerden rahatsız olduğu açıktır.

Bu nedenle İsrail ile anlaşma ya da ilişkileri yeniden artırma yoluyla bölgesel oyuna geri dönmek istiyor.

Bu açık bir konudur ancak Erdoğan'ın abartılı evsahipliğine rağmen İsrailliler hâlâ tereddüt içinde.’

DR AHMET EL-MEDLEL (İslami Cihad Komutanı): ‘İsrail ile Türkiye uzlaşmasına tüm Filistinliler karşı ve Filistinli Direniş grupları bunu kınadı. Bu durum, Siyonist işgalcilere Filistin milletine karşı daha fazla suç işlemeleri, kanını dökmeleri ve Filistin topraklarının kutsallarına zarar vermeleri için zemin hazırlayacak.

Bu nedenle biz diyoruz ki Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin sağlamlaşması Filistin meselesine ve Türkiye'nin müslüman halkına yakışmaz.

AHMED HARİS (Filistin Halk Cephesi): ‘Herzog’un ziyareti Müslüman Filistin milletinin şehitlerine açık bir darbedir. Aynı şekilde Türkiye hükümetinin anlaşma ile kanlarını sattığı Mavi Marmara şehitlerine de. Siyonistlerin Mescid-i Aksa'ya saldırıları ve rejimin Batı Şeria ve  Kudüs'deki cinayetleri bu ziyaretin gölgesinde gerçekleşti. Türkiye rejiminin yüzündeki maskenin düştüğünün altını çiziyorum.

Maske işgalcilerle aralarındaki zehirli ilişkiyi gizlemeye çalışmak içindi.

AHMED EŞŞEKAKİ (Öğretim Üyesi ve Gazeteci): ‘Türkiye diplomasisi Siyonist rejim ile ilişkilerini geliştirme yoluyla Filistinlilere büyük zarar verdi. Bu, Filistinlilerin beklemediği birşeydi, böyle bir girişim Siyonist rejim yararına ve Filistinlilerin zararına gerçekleşti. Özellikle de Filistin toprakları ve işgal altındaki Kudüs defalarca çok sayıda saldırıya maruz kalmışken.  Bu nedenle müslüman ülkelerin desteğine ihtiyacı var.

YASİR HALEF (El Ahrar Hareketi): ‘Biz siyonist rejim ile hangi ülke olursa olsun her türlü uzlaşmayı kınıyoruz. Siyonist rejim başkanının Türkiye ziyaretini ve işgalcileri dünyanın önünde iyi göstermeyi kabul edilemez bir girişim olarak görüyoruz.

Biz tüm İslam ümmeti ve araplardan Filistin milletinin yanında olmalarını ve halkımızı desteklemelerini istiyoruz.

Aynı şekilde, Siyonistleri Filistinli çocuklar ve halka yapılan saldırıların devamı için teşvik etmek yerine onları mahkemeye çekip işgal rejimi makamlarını suçlu olarak tanıtmalılar.

kudusgunu.com

Yorumlar