ABDULKADİR KARADUMAN: KUDÜS İMANİ BİR MESELEDİR

Uluslararası Kudüs Emanetim Forumu’nun dördüncüsü bu yıl “Gençliğin Miracı Kudüs” temasıyla İstanbul’da düzenlendi. 

Görüntülenme: 1193 Tarih: 20 Mart 2022 17:25
ABDULKADİR KARADUMAN: KUDÜS İMANİ BİR MESELEDİR

4’üncü Uluslararası Kudüs Emanetim Forumu, “Gençliğin Miracı Kudüs” temasıyla yoğun katılımla İstanbul’da gerçekleştirildi. Anadolu Gençlik Derneği ve İYFO’nun da katkı sunduğu programa 25 ülkeden Mescid-i Aksa ve Kudüs için çalışan teşkilatlar, İslam dünyasından isimler katıldı. Programda Kudüs özelinde Filistin meselesine yönelik önemli değerlendirmelerde bulunuldu, seminer ve sunumlar gerçekleştirildi. Programa AGD-MGV Genel Başkanı Salih Turhan, Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman da katılarak birer konuşma yaptı.

“ÜÇ ÖNEMLİ ZAMAN DİLİMİNDE BU ÖNEMLİ TOPLANTIYI YAPIYORUZ”

AGD-MGV Genel Başkanı Salih Turhan, “Önemli üç zaman diliminin birleştiği bir vakitte bu toplantıyı yapıyoruz. Birincisi, mübarek üç ayların içinde, Şaban ayında, Şaban ayının 15. günü Berat Kandili’nde bu çalışmayı yapıyoruz. İkincisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. yılında, ümmet şuurunun zalimlere karşı zafer kazandığının gösterildiği günde toplanıyoruz. Üçüncüsü, bu ay ülkemizde kış ayıdır. Efendimiz (SAV) kış ayı mü’minin baharıdır buyuruyor. Bu bahar ikliminin ümmetin kurtuluşuna vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Öncelikle, bu coğrafyaya eklemlendiği günden bu zamana bir terör örgütü fonksiyonu icra eden İsrail’in saldırılarında şehit düşen Müslümanlar olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz” diye konuştu.

“MESCİD-İ AKSA’MIZI ZALİMLERİN TASALLUTUNDAN KURTARMALIYIZ”

Turhan, “Biz biliyoruz ki bugün Siyonizm’in her türlü fesadı yeryüzüne yayabiliyor oluşu onların gücünden değil, Müslümanların parçalanmışlığından kaynaklanmaktadır. Öncelikle İslam ülkelerinden katılımın olduğu bu ve benzeri bütün toplantılarda İslam birliğine giden adımlar atılmalıdır. İkinci olarak şu unutulmamalıdır ki; bugün Filistin davamızın, Kudüs davamızın, Mescid-i Aksa davamızın önündeki en büyük sıkıntı İsrail’den ziyade İslam ülkelerinde, ABDİngiltere, Fransa ve İsrail ile ortak strateji geliştiren yönetimler olduğu gerçeğidir. Filistin’in, Kudüs’ün, Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü için kendi ülkelerimizin de ABD, İngiltere, Fransa ve İsrail’in tasallutundan kurtulması için gayret etmeliyiz” değerlendirmesinde bulundu

“KUDÜS COĞRAFİ BİR MESELE DEĞİL, İMANİ BİR MESELEDİR”

Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, “Evinize hoş geldiniz diyorum. Çünkü bizim topraklarımızdan sizin topraklarınıza hepiniz hoş geldiniz. Kudüs coğrafi bir mesele değil, imani bir meseledir diyerek, Kudüs davasına hayatını adayan merhum liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızdan Şeyh Ahmed Yasin’e, davamızın bütün öncülerine ve şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Onların davası davamız, onların mücadelesi mücadelemiz, onların yolu yolumuzdur” diye konuştu.

“BUGÜN HAKK’IN BATILA GALİP GELDİĞİ GÜNDÜR”

Karaduman, “Bugün 18 Mart, Hakk’ın batıla galebe geldiği Çanakkale Zaferi’nin 107’nci yıl dönümü. Bundan tam 1 asır önce inancını kuşanmış binlerce yiğit, batılın karşısında Çanakkale’de göğsünü siper etmiştir. Sayı ve imkân bakımından oldukça sınırlı olan İslam ordusu, sayı ve imkân bakımından güçlü olan batıl ordusuna galip gelmiştir. Bu da bize göstermiştir ki, bir milletin asıl gücü; tankı, topu, tüfeği değil inançlı ve imanlı gençliğidir. Bu savaşa sadece Türkiye’den değil Filistin’den, Irak’tan, Suriye, Asya’dan, Afrika’dan Müslümanlar katılmış ve şehit olmuştur” dedi.

“İNŞALLAH YAHUDİLERLE NORMALLEŞME DE ENGELLENECEK”

Kudüs Emanetim Forumu Başkanı Emir Vahab, “Filistin’de Yahudileştirme ve işgal politikası devam etse de kardeşlerimiz başka bir direniş gösterdiler. Yahudilere büyük bir darbe vurdular. Kudüs’ün kılıcı ile biz zaferi gözlerimizle gördük. İşgalcilerin nasıl dağıldığını gördük. Hepimiz Filistinli gruplarla birlikte Kudüs’te Aksa’da ribatta bekleyenlerin yanındayız. Gençlerimiz zaferden zafere koşuyorlar. Kudüs’te ribat bekleyen kardeşlerimiz inşallah Yahudilerle normalleşme, onların karşısında zillete düşme ve anlaşma yapmalarını engelleyecek” dedi.

“ZAFERE SAYILI GÜNLER KALDI”

Kudüs’ü Destekleme Koalisyonu Başkanı Mouner Saed: “Biz inşallah yakında zaferi bekliyoruz. Büyük zafere sayılı günler kaldı. İşgalciler zayıflıyorlar, düşecekler. Şu an direniş yükselmektedir. Sizin direnişiniz en büyük cihattır. Ribat hattında olmak, Aksa’da nöbet tutmak en büyük şereftir. Gazze’nin tüm ablukaya rağmen nasıl direndiğini, nasıl füzeler ürettiğini gördük. Çünkü Allah’ın yardımı ve müjdesiyle direnmeye devam ediyoruz” dedi.

“GÜNLERCE FARELERLE HÜCREDE KALDIM”

İsrail zindanlarında uzun süre esir olan Samar Sıbbeh isimli hanımefendi, “Ben Siyonist hapishanesinden kurtuldum. 4 bin 600 esir Siyonist hapishanede. Onlara en ağır işkenceler uygulanmakta. Yakınları ziyarete geldiklerinde çıplak aramaya tabi tutuluyorlar. Ellerimi, ayaklarımı, gözlerimi bağlayarak gözaltına aldılar. Günlerce hücrede kaldım. Farelerle, böceklerle yaşadığım günleri size anlatamam. Namazlarımızı ilhamla kıldık. Çünkü bizi dünyadan ayırdılar, şuurumuzu kaybetmemiz için. 2 yıl hüküm giydim. Doğum esnasında dahi ellerim kelepçeliydi. Ameliyatta dahi kelepçeleri açmadılar” ifadelerini kullandı.

“BU BULUŞMALARA İNŞALLAH MESCİD-İ AKSA’DA DEVAM EDECEĞİZ”

Kudüs’teki murabıtlar adına konuşan Zeyna Amr Hanımefendi, “Direnişin göbeğinden, Kudüs’ten size selamlar getirdik. Biz acının içinden, direnişin içinden, Kudüs’ten Kudüslülerin yanına yani sizlerin yanına geldik. Bu buluşmalar bizlere fethi müjdeliyor. Bu buluşmalara inşallah Mescid-i Aksa’da devam edeceğiz. Şimdi Kudüs’ün bütün unsurları, bütün halkı düşmanın hedefinde, tehdit altındadır. Bugün görüldüğü kadar acı 1948’de, 1967’de bile yaşanmamıştır. İnsanların evleri yıkılıyor. Bizim evlerimiz yıkılsa da biz orada kök saldık. Bizim köklerimiz asla yıkılmaz” şeklinde konuştu.

SEMİNER VE SUNUMLAR GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Mescid-i Aksa muhafızı Şeyh Raid Salah, programa video göndererek selam ve mesajlarını iletti. Konuşmaların ardından program seminerlerle devam etti. İslam dünyasından birçok konuşmacının yer aldığı “Kudüs ve Gençlik Görevleri” oturumları gerçekleştirildi. Seminerlerin ardından sivil toplum kuruluşları Filistin meselesi hakkında sunumlar yaptı.

“KUDÜS COĞRAFİ BİR MESELE DEĞİL İMANİ BİR MESELEDİR”

Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, “Kudüs coğrafi bir mesele değil, imani bir meseledir diyerek, Kudüs davasına hayatını adayan merhum liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızdan Şeyh Ahmed Yasin’e, davamızın bütün öncülerine ve şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Onların davası davamız, onların mücadelesi mücadelemiz, onların yolu yolumuzdur” diye konuştu.

ABDUSSAMET KARATAŞ/MİLLİ GAZETE

Yorumlar