İŞGALCİ SİYONİSTLER BU SABAH MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Onlarca Yahudi yerleşimci bu sabah (20 Mart Pazar) işgal güçleri himayesinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.   Onlarca Yahudi yerleşimci bu sabah (20 Mart Pazar) işgal güçleri himayesinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi. Onlarca Yahudi yerleşimci bu sabah (20 Mart Pazar) işgal güçleri himayesinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi. 

Görüntülenme: 1016 Tarih: 20 Mart 2022 13:24
İŞGALCİ SİYONİSTLER BU SABAH MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Onlarca Yahudi yerleşimci bu sabah (20 Mart Pazar) işgal güçleri himayesinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

 

 

Kudüslü kaynaklar, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’nın avlusunda kışkırtıcı davranışlar sergileyerek dolaştıklarını ve özellikle avlunun doğu kesiminde ayin yaptıklarını bildirdi.

 

 

Yahudi yerleşimciler Çarşamba ve Perşembe günleri de Yahudi bayramı münasebetiyle işgal güçleri himayesinde Mescid-i Aksa’ya ve Kudüs’ün Eski Belde semtine kalabalık gruplar halinde baskın düzenlemişti.

 

 

Yahudi yerleşimciler Mescid-i Aksa’ya biri öğleden önce ve diğeri öğleden sonra olmak üzere iki ayrı zaman diliminde baskın düzenliyor.

 

 

Mescid-i Aksa cemaatine, görevlilerine ve murabıtlarına baskı uygulayan işgal güçleri, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya rahatlıkla baskın düzenleyebilmeleri için gerekli her türlü önlemi alıyor.

 

 

Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına karşı Kudüs’te, Batı Şeria’da ve 1948’de işgal edilen topraklarda yaşayan Filistinliler de Cuma günü “Büyük Fecir” adıyla sabah namazını Mescid-i Aksa’da kılma etkinliği düzenledi.

 

 

Mescid-i Aksa’yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında ikiye bölmeyi planlayan işgal yönetimi Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ederken, geçen yıl 34 bin 562 yerleşimcinin ve 2020’de 19 bin yerleşimcinin baskınlara katıldığı ifade edildi

 

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar