İSLAMİ CİHAD'TAN ÖNEMLİ ÇAĞRI

Filistin İslami Cihad hareketi, Siyonist rejimin yeni "vatandaşlık" yasasını Filistinlilerin varlığına ve haklarına karşı saldırgan bir politika olarak nitelendirdi. 

Görüntülenme: 977 Tarih: 13 Mart 2022 01:50
İSLAMİ CİHAD'TAN ÖNEMLİ ÇAĞRI

Vatandaşlık Yasası, İşgal Altındaki Topraklarda yaşayan Filistinlileri İkinci Filistin İntifadası'na katıldıkları için cezalandırmak için ilk kez 2003 yılında yürürlüğe girdi ve o zamandan beri her yıl yenileniyor.

Yasa, işgal altındaki Filistin'e yerleşmek isteyen herkese Siyonist vatandaşlık veriyor, ancak yasanın 3. maddesi Filistinlilerin İsrail vatandaşlığı edinmelerini yasaklıyor.

Filistin Al-Yovm'a göre, Filistin İslami Cihad hareketi, Siyonist İsrail meclisinde vatandaşlık yasasının geçmesine tepki  olarak  dün bir bildiri yayınlayarak, Siyonist düşmanla her yerde çatışmayı yoğunlaştırma gereğini vurguladı.

Bildiride, ''İşgal rejiminin Filistinli ailelerin yeniden birleştirilmesini ve entegrasyonunu hedefleyen sözde 'vatandaşlık' yasasıyla yaptığı anlaşmayla Kudüs'ün işgali, Filistin'in meşru varlığına yönelik işgal politikalarına bir saldırıdır." denildi.

İslami Cihad, bildiride, Kudüs'teki işgalci rejimin Filistin halkına yönelik saldırgan kararlarını sürdürdüğünü ve Filistin halkını haklı ve meşru hak ve taleplerinden yoksun bırakmaya çalıştığını da ifade etti.

İslami Cihad'ın bildirisinde, ''Siyonist rejimin vatandaşlık yasasının, 1948'de işgal altındaki Filistin ve işgal altındaki Kudüs'teki nüfusu yerleştirmeyi amaçladığı ve Kudüs'te ikamet eden ebeveynlerinin doğum belgelerine bebek ve yeni doğan bebeklerin kayıt edilmesine karşı çıktığı belirtiliyor.'' denildi.

parstoday

Yorumlar