İŞGALCİ İSRAİL FİLİSTİNLİ ESİRLERİN EVLERİNİ YIKTI

 

Görüntülenme: 1040 Tarih: 09 Mart 2022 22:37
İŞGALCİ İSRAİL FİLİSTİNLİ ESİRLERİN EVLERİNİ YIKTI

Siyonist işgal güçleri bugün (8 Mart Salı) sabah, ikisi kardeş üç esirin ailelerine ait iki evden birini içine patlayıcı yerleştirerek, birini de araçlarla yıktı. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre kalabalık bir işgalci birlik tarafından himaye edilen, aralarında ağır buldozerlerin de bulunduğu 150 civarında araç dün gece yarısından sonra Cenin'in batısındaki Es-Sile El-Harisiyye kasabasına girdi. Sonra bir yahudi yerleşimcinin öldürüldüğü eylemden sorumlu tuttuğu esir Ömer ve Gays Ceradat kardeşlerin ailesinin eviyle, esir Muhammud Yusuf Ceradat'ın ailesinin evini kuşatmaya aldılar. 

Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre işgalciler daha sonra Muhammed Ceradat'ın ailesinin evine patlayıcılar yerleştirdi. Sonra Ömer ve Gays Ceradat kardeşlerin ailesine ait daireyi araçlarla yıkarken, Muhammed Ceradat'ın ailesine ait eve yerleştirdikleri patlayıcıları uzaktan patlatarak binayı tamamen yerle bir ettiler. 

İşgal güçleri dün akşam saatlerinde Es-Sile El-Harisiyye kasabasına baskın düzenlemiş, kasaba ahalisi bu baskının amacının söz konusu esirlerin evlerinin yıkılması olduğunu tahmin ettiği için onlara silahla ve taşlarla karşı çıkmış, ara yolları kapatarak ilerlemelerini engellemişlerdi. Ancak işgal güçleri gece yarısından sonra daha kalabalık bir askeri birlikle ve çok sayıda aracı da yanlarına alarak yeniden baskın düzenleyip yıkım işlemini gerçekleştirdiler. 

Siyonist işgal yönetimi 20 Aralık 2021 tarihinde, içlerinden beş kişinin, bir yahudi yerleşimcinin öldürüldüğü eyleme karıştığı iddiasıyla Es-Sile El-Harisiyye'deki dört Filistinli aileye evlerinin yıkılacağı uyarısında bulunmuştu. Bunlar kardeş olan Ömer ve Gays Ahmed Ceradat, Muhammed Yusuf Ceradat, İbrahim Tahayine ve Mahmud Ceradat isimli kişilerin aileleri. Bunlardan Mahmud Ceradat'ın ailesinin evi daha önce yıkılmıştı.

İşgal rejimi isimleri anılan esirlerin, boşaltılmış durumdaki Homesh yahudi yerleşim merkezi yakınında geçtiğimiz Aralık ayında yahudi yerleşimcilere yönelik olarak gerçekleştirilen ve bir yerleşimcinin öldürüldüğü, bazılarının da yaralandığı feda eyleminden sorumlu oldukları iddiasında bulunuyor. 

Esirlerin  ailelerinin ve HaMoked insan hakları kuruluşunun yaptığı itirazlar, işgal mahkemesi tarafından reddedildi ve işgal ordusu esir ailelerinin evlerinin yıkılması kararını kesinleştirdi.

İşgal güçleri geçtiğimiz 19 Aralık tarihinde Ömer ve Gays Ceradat kardeşleri, ardından da anneleri Itaf Ceradat'ı tutuklamışlardı. 

İşgal rejimi bir Filistinliyi herhangi bir feda eyleminden sorumlu tutması durumunda onun tüm ailesini cezalandırıyor ve ailenin evini yıkıyor. Böyle bir uygulama hukukun temel ilkelerine ve tüm uluslararası sözleşmelere aykırı olduğu halde işgal rejiminin böyle bir uygulamayı Filistinlilere yönelik olarak sürdürmesine engel olunması için söze gelir bir şey yapılmadı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar