TERÖRİST İSRAİL ASKERLERİ GAZZELİ BALIKÇILARA SALDIRDI

 

Görüntülenme: 1058 Tarih: 07 Mart 2022 09:54
TERÖRİST İSRAİL ASKERLERİ GAZZELİ BALIKÇILARA SALDIRDI

İsrail işgal rejiminin deniz güçlerine ait botlardan dün (6 Mart Pazar) akşam saatlerinde, Gazze Şeridi'nin güney kesiminde yer alan Han Yunus şehrinin açıklarında yine balıkçılara saldırı düzenlendi. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçlerinin deniz botlarından balıkçılara, denizde balık avlamakta oldukları sırada, otomatik silahlarla yoğun bir şekilde ateş edildi. Bu saldırı üzerine balıkçılar derhal kıyıya doğru yanaşmak zorunda kaldılar. 

Ondan bir gün önce de yine işgal rejiminin askeri botlarından Rafah limanına 6 mil mesafedeki bir yerde Filistinli balıkçılara otomatik silahlarla saldırı düzenlenmişti. 

Gazze bölgesinin ahalisinin %10'u balıkçılıkla geçiniyor ve balıkçılık mesleği Gazze Şeridi ahalisinin gıda ihtiyacının karşılanmasında önemli bir açığı kapatıyor. Ancak bölgeyi 15 yıldan fazla süredir abluka altında tutan siyonist işgal güçleri sık sık denizde balıkçı teknelerini sıkıştırıyor, üzerlerine yoğun bir şekilde ateş ediyorlar. Bazen bu tekneleri kıyıya yanaşmaya zorlarken bazen de balıkçıları tutukluyor, teknelerine ve avladıkları balıklara da el koyuyorlar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar