KUDÜS'TE FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

Dün (6 Mart Pazar) akşam saatlerinde Kudüs ve Nablus'ta işgal güçleriyle Filistinliler arasında meydana gelen çatışmalarda bazı kişiler işgal güçlerinin attığı mermilerle yaralanırken, bazıları da atılan gaz bombalarından zarar gördü.  

Görüntülenme: 1098 Tarih: 07 Mart 2022 01:46
KUDÜS'TE FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal altındaki Kudüs'ün doğusundaki Ebu Dis beldesinde bir Filistinli genç işgal güçlerinin attığı mermiyle şehit oldu. 

İşgal güçleri, saldırıda yaralanan Yamin Nafiz Cifal isimli bu genci hastaneye götürmek isteyen ambülansın üzerine gaz bombası atarak hareket etmesini engelledikten sonra genci gözaltına aldılar. Gaz bombasından dolayı ambülans görevlilerinin de yayılan gazdan etkilenerek nefes alma sorunları yaşadıkları belirtildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada daha sonra Yamin Nafiz Cifal'ın şehit olduğu duyuruldu.

Nablus'un kuzeybatısında bulunan Bezarya beldesinde de, beldenin girişine yerleşimci teröristlerin toplanması üzerine Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında çatışmalar meydana geldi. 

Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre olaylarda bir genç ses bombasından yaralandığı gibi işgal güçlerine ait bir askeri jeepin çarpması sebebiyle de ayağı kırıldı. 

Bu olayların yaşandığı sırada Nablus'un doğusundaki Beytu Furik kontrol noktasında da Filistinli gençler işgal güçlerine silahlı saldırı gerçekleştirdiler. 

Şubat ayıyla ilgili aylık raporda Batı Şeria bölgesinde ve Kudüs'te işgal güçlerine karşı direniş eylemlerinde belirgin bir artış gözlendiğine dikkat çekildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar