SİYONİST GÜÇLER ŞEHİT KERİM EL KAVASİMİ'NİN AİLESİNİ ESİR ALDI

İşgal güçleri bu sabah (6 Mart Pazar) erken saatlerde Batı Şeria ve Kudüs’te birçok bölgeye baskın düzenleyerek aralarında eski esirlerin de bulunduğu çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. 

Görüntülenme: 1142 Tarih: 06 Mart 2022 17:04
SİYONİST GÜÇLER ŞEHİT KERİM EL KAVASİMİ'NİN AİLESİNİ ESİR ALDI

İşgal güçlerinin El-Halil’de eski esirler Süfyan Cemcum ve Cafer El-Kavasimi’yi gözaltına aldığı ve evlerinde arama yaptığı ifade edildi.
 

İşgal güçleri El-Halil’in kuzeyindeki Halhul beldesinde de Ali Muhammed Ali El-Hac adlı Filistinliyi evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.
 

Beytlahim’de Ayide Kampı sakinlerinden İsa Zerine ve Muhammed Ceara’yı gözaltına alan işgal güçlerinin Kudüs’te de bu sabahki bıçaklama eylemini gerçekleştiren şehit Kerim El-Kavasimi’nin annesi ve babasıyla birlikte kardeşi Muhammed Cemal El-Kavasimi’yi Et-Tur beldesindeki evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı kaydedildi.
 

Filistinli Kerim El-Kavasimi, bu sabah erken saatlerde Kudüs’ün Eski Belde semtindeki El-Esbat Kapısı yakınlarında gerçekleştirdiği bıçaklama eylemiyle işgalci iki polisi yaraladıktan sonra işgal güçlerinin açtığı ateşle şehit oldu.
 

Filistin Bilgi Merkezi tarafından hazırlanan rapora göre, Şubat ayında Batı Şeria ve Kudüs’te işgal güçlerini hedef alan direniş eylemlerinde artış görüldü.
 

Raporda, geçen ay Batı Şeria ve Kudüs’teki direniş eylemlerinde 6 kişinin şehit olduğu ve 719 kişinin yaralandığı, direniş eylemlerinin sayısının 835’e ulaştığı, 14’ü Kudüs’te olmak üzere 27 işgal askerinin ve Yahudi yerleşimcinin yaralandığı bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar