GASIP İSRAİL ASKERLERİ YENİ BİR VAHŞETE DAHA İMZA ATTI

 

Görüntülenme: 1050 Tarih: 02 Mart 2022 14:05
GASIP İSRAİL ASKERLERİ YENİ BİR VAHŞETE DAHA İMZA ATTI

İsrail işgal güçleri dün (1 Mart Salı) Kudüs'ün Babu'l-Amud semtinde, esirlerin mücadelelerine destek amacıyla toplanan kalabalığı dağıtmak için saldırdı ve vahşice şiddete başvurdu. İşgal güçlerinin burada İyad Ebu Sinine isimli bir genci de gözaltına aldıkları haber verildi. 

Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre işgal zindanlarındaki esirlerin sürdürdüğü mücadeleye destek amacıyla Babu'l-Amud Meydanı'nda toplanan ve aralarında genç kızların da yer aldığı kalabalığa işgal güçleri saldırıda bulunarak onları dağıtmaya çalıştı. İşgal güçlerinin bu saldırı esnasında birçok kişiyi darp ettikleri ve copladıkları, olay yerinden geçmek isteyenlere de engel oldukları ve onlara da vahşice saldırıda bulundukları ifade edildi. 

İşgal güçlerinin ayrıca Mescidi Aksa'nın Babu'r-Rahme Namazgahı yakınında da bir genci gözaltına alarak Babu'l-Esbat'a doğru götürdükleri bildirildi. 

Ayrıca Mahmud Et-Teryaki isimli özgürleştirilmiş eski esiri de işgal altındaki Kudüs'ün Eski Şehir kısmında bulunan evine baskın düzenleyerek gözaltına aldılar. 

İşgal güçlerinin dün sabah saatlerinde gözaltına aldıkları Mescidi Aksa bekçilerinden Samir Ebu Kuveydir'i de bir hafta Mescidi Aksa'ya gelmemesi şartıyla serbest bıraktıkları bildirildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar