GAZZE'DEN ŞEYH CERRAH MAHALLESİNE DESTEK

Gazze sakinleri, Kudüs'teki Şeyh Cerrah bölgesi sakinlerine desteklerini duyurmak için gösteri düzenledi. 

Görüntülenme: 900 Tarih: 17 Şubat 2022 08:26
GAZZE'DEN ŞEYH CERRAH MAHALLESİNE DESTEK

Onlarca siyonist yahudi yerleşimci, Pazar gecesi işgal güçlerinin desteğiyle Şeyh Cerrah Mahallesi sakinlerine saldırdı, bunun sonucunda 31 Filistinli yaralandı ve 12 kişi Siyonist rejim polisi tarafından gözaltına alındı.

El-Quds TV'nin haberine göre, Gazze'de mitinge katılanlar, kuşatma, yıkım ve yeniden yapılanmadaki gecikmeler nedeniyle bu bölge halkının maruz kaldığı yaralanmalara rağmen Kudüs'e ve Şeyh Cerrah mahallesine desteklerini bildirmek için bir araya geldiklerini ilan ettiler.

Mitinge katılanlar, bazı Arap ülkeleri ile Siyonist rejim İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşmesini ahlaki ve insani bir çöküş ve zillet  olarak nitelendirdi.

Bu arada Şeyh Cerrah Mahallesi ahalisinin hak ve varlık mücadelesini kırmak için baskılarını ve sıkıştırma faaliyetlerini sürdüren işgalci siyonistler dün (16 Şubat Çarşamba) buranın savunulması için mücadele veren Kudüslü aktivistlerden Muhammed Ebu'l-Hıms'ın sembolik ofisini ikinci kez dağıttılar. 

Muhammed Ebu'l-Hıms, siyonist ırkçı milletvekili Itamar Ben-Gvir'in bu mahallenin merkezinde provokatif amaçlı ofis açmasına karşı Şeyh Cerrah Mahallesi'nin bir tepesine sembolik anlamda ofis açmıştı. 

İşgalci güvenlik güçlerinin, Ebu'l-Hıms'ın ofisinin etrafında toplananlara şiddet uygulayarak onları oradan uzaklaştırmak istemeleri ve ofisin eşyalarını dağıtmaları üzerine Nefise Huvays isimli bayan aktivist devreye girerek işgalcilerin gasp ettiği sandalyeleri almıştı. 

Şeyh Cerrah Mahallesi ahalisi ve onlara destek veren diğer Kudüslüler birkaç günden beri evleri ve arazileri gasp tehdidiyle karşı karşıya olan ailelerin haklarını savunmak için sivil mücadele veriyor. 

parstoday

Yorumlar