ŞEYH CERRAH MAHALLESİNDE ÇATIŞMA

 

Görüntülenme: 1052 Tarih: 16 Şubat 2022 16:23
ŞEYH CERRAH MAHALLESİNDE ÇATIŞMA

İsrail işgal güçlerinin ve onların himayesindeki sivil terör çetelerinin işgal altındaki Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki ahaliye yönelik saldırıları ve baskınları, bu arada işgal rejimi parlamentosu durumundaki Knesset'in üyelerinden olan aşırı siyonist Itamar Ben-Gvir'in provokatif faaliyetleri de işgal güçlerinin himayesi altında devam etti. 

Emel Tıbbi Hizmetler Derneği tarafından yapılan açıklamada dün (15 Şubat Salı) gece 11 yaralı Filistinliye müdahale edildiği ve bunların tümünün de darp yoluyla yaralandığının tespit edildiği belirtildi. 

Akşam saatlerinde işgal güçleri mahalleye yine baskın düzenleyerek halkın hak mücadelesine destek veren Kudüslü aktivist Muhammed Ebu'l-Hıms'ın ofisini dağıttı. Mahalle ahalisine ve onlara destek verenlere saldırdılar. 

Mahalle ahalisi ve onlara destek için gitmiş olanlar, tahliye edilmesi istenen evin sahibi Salim ailesinin evinin yakınında cemaatle namaz kıldı ve cemaate Mescidi Aksa'nın hatibi Şeyh İkrime Sabri imamlık etti. 

Cemaatin namazı bitirmesinden hemen sonra işgal güçleri kendilerine saldırdı ve şiddet kullanarak onları bulundukları yerden çıkardı. 

Bu arada Şeyh Cerrah Mahallesi halkının hak mücadelesine destek için sosyal medyada kampanya başlatılması ve twitter üzerinden mesajlar yayınlanması çağrıları yapıldı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar