MESCİDİ AKSA HATİBİ İKRİME SABRİ'DEN ŞEYH CERRAH MAHALLESİ HALKINA DESTEK

 

Görüntülenme: 989 Tarih: 15 Şubat 2022 09:56
MESCİDİ AKSA HATİBİ İKRİME SABRİ'DEN ŞEYH CERRAH MAHALLESİ HALKINA DESTEK

Mescidi Aksa'nın hatibi Şeyh İkrime Sabri, işgalci siyonistlerin hedefindeki Şeyh Cerrah Mahallesi'ni ziyaret ederek; "İşgalcinin emellerine ve saldırganlıklarına teslim olmamalı ve onun kararlarını yasal kabul etmemeliyiz." dedi. 

Şeyh İkrime Sabri, işgal güçlerine ve onların himayesinde terör estiren yerleşimci çetelere karşı hak mücadelesi veren Şeyh Cerrah Mahallesi ahalisine destek için bu mahalleyi ziyaret etti. Sabri ziyareti esnasında yaptığı açıklamada işgal yönetiminin kararlarının hukuki olmadığı gibi insani ve medeni de olmadığını vurguladı. 

Sabri açıklamasında Kudüs halkının haklarına sahip çıkan, direnen bir halk olduğunu, haklarına sahip çıkmayı inancına ve değerlerine sahip çıkmak olarak gördüğünü çünkü bu beldenin kutsal bir belde olduğunu hatırlattı. 

Sabri, kendilerinin bu kutsal topraklarda emanetçi durumunda olduklarını ve işgal rejiminin haksız kararlarına teslim olmak suretiyle bu topraklara yönelik görevlerini yerine getirme konusunda herhangi bir ihmalde bulunmalarının caiz olmadığını vurguladı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar