ŞEYH CERRAH YAKINLARINDA İŞGALCİLER HEDEF ALINDI

Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi yakınlarında işgalcilere ait bir otobüse ateş açıldığı ifade edildi. 

Görüntülenme: 984 Tarih: 10 Şubat 2022 09:37
ŞEYH CERRAH YAKINLARINDA İŞGALCİLER HEDEF ALINDI

İşgal rejimi medya kaynakları, açılan ateş sonucu otobüsün camlarının kırıldığını ve eylemcinin olay yerinden uzaklaşmayı başardığını bildirdi.

 İşgal polisi sözcüsü ise konuyla ilgili yayınladığı bildiride, polis merkezine Kudüs’teki Levi Eshkol Caddesi’nde bir otobüse ateş açıldığına dair ihbar ulaştığını ve işgal polisinin hızla olay yerine intikal ettiğini söyledi.

Bildiride işgal polisinin olayla ilgili inceleme ve olay yerinden kaçtığı görülen şüphelinin yakalanması için operasyon başlattığı kaydedildi.

 İşgal polisi sözcüsü ayrıca saldırıda işgalcilerden ölen ya da yaralanan olmadığını açıkladı.

 Yerel kaynaklara göre, eylemin ardından işgal güçleri Şeyh Cerrah Mahallesi’ne ve çevresine akın etti ve eylemciyi yakalamak için helikopter desteğiyle arama başlattı.

Dün akşam saatlerinde ayrıca Filistinli direnişçiler Cenin’in batısındaki El-Araka köyü topraklarından geçen ırkçı ayrım duvarı yakınlarında işgal güçlerine ateş açtı ve söz konusu eylemden birkaç saat önce de Cenin’in kuzeyindeki El-Celeme askeri kontrol noktası direnişçiler tarafından hedef alındı.

Filistinli direnişçilerin ateş açması üzerine işgal güçlerinin Cenin kentini 1948’de işgal edilen topraklardan ayıran El-Celeme askeri kontrol noktasını kapattığı bildirildi.

 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar