İŞGAL REJİMİ 1948 BÖLGESİNDE IRKÇI SALDIRILARINA DEVAM EDİYOR

Siyonist işgal rejimi, Kudüs'te ve Batı Şeria'da yaptığı gibi Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde de ırkçı tasfiye politikasını hiçbir kural tanımadan uygulamaya devam ediyor ve Filistinlilerin evlerini yıkarak onları göçe zorlamaya çalışıyor.  

Görüntülenme: 990 Tarih: 09 Şubat 2022 17:31
İŞGAL REJİMİ 1948 BÖLGESİNDE IRKÇI SALDIRILARINA DEVAM EDİYOR

 Bugün (9 Şubat Çarşamba) sabah Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Nasıra şehrinde Filistinlilere ait, üç kattan oluşan ve ikamet amacıyla inşa edilen bir binayı yıktığı haber verildi. 

Filistin kaynaklarının verdiği bilgilere göre işgal polisinden kalabalık bir grup ve özel birliklere mensup ekipler, Ebu Cabir ailesine ait olan binanın ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkılmasına dair talimatı yerine getirmek amacıyla Nasıra şehrinin Doğu Mahallesi'ni kuşatmaya aldı. 

Kaynaklarda yıkılan binanın henüz inşa halinde olduğu, üç kattan oluştuğu ve Nasıra Belediyesi'nin sorumluluk alanı içinde yer aldığı belirtildi. 

İşgal güçlerinin geçtiğimiz pazar günü de yine 1948'de işgal edilmiş bölge içinde yer alan El-Ludd şehrinde Tarık Muharib ailesine ait bir binayı yıktığı ve ailenin 11 ferdini evsiz bıraktığı, evlerinin yıkılmasına itiraz eden bazı fertlerini de olay yerinde gözaltına aldığı belirtildi. 

Son dönemde işgal rejiminin 1948'de işgal edilmiş bölgedeki Filistinlilere yönelik yıkım faaliyetlerini artırdığı, onların evlerini, ticari dükkanlarını ve atölyelerini çok basit gerekçelerle yıktığı dile getirildi. Bütün bu yıkım faaliyetlerinin amacı ise Filistinlilerin varlığını azaltmak, onları göçe zorlamak suretiyle dünyanın değişik bölgelerinden getirilen yahudi yerleşimcilere yer açmak. Bu da Uluslararası Af Örgütü'nün raporunda da dile getirildiği üzere siyonist işgal rejiminin Filistinlilere karşı ırk ayrımı politikası uyguladığını çok net bir şekilde gözler önüne seren gerçeklerden. 

İşgal rejiminin ırk ayrımı politikası ise sadece Filistinlilerin evlerinin yıkılmasında, onlara inşaat ruhsatı verilmemesinde değil hayatın bütün alanlarında kendini gösteriyor. Bu da siyonist ırkçı işgal rejiminin Hitler'in ırkçılığını çok geride bıraktığı konusunda şüpheye mahal bırakmıyor. 

 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar