SİYONİST REJİMİN KUDÜS'DEKİ YERLEŞİM PLANI DONDURULDU

İsrail işgal rejiminin başbakanı Naftali Bennett ve Savaş Bakanı Benny Gantz'ın yaptığı açıklamalarda, işgal rejiminin, Kudüs'ün doğusunda Ma'ale Adumim yahudi yerleşim merkezi ile Kudüs şehri arasında kalan ve E-1 bölgesi olarak isimlendirilen alana yönelik yerleşim planının dondurulduğu duyuruldu.  

Görüntülenme: 1071 Tarih: 07 Şubat 2022 07:14
SİYONİST REJİMİN KUDÜS'DEKİ YERLEŞİM PLANI DONDURULDU

Siyonistlere ait Israel Today gazetesi tarafından yayınlanan haberde planın dondurulması kararının, mevcut hükümete ortak sol partilerin hükümetten çekilebilecekleri yönünde tehditlerde bulunması ve ABD ile Avrupa Birliği'nin plana itiraz etmesi sebebiyle alındığı ifade edildi. 

Gazetenin haberinde bu planın tamamlanması durumunda Ma'ale Adumim yahudi yerleşim merkezi ile Kudüs şehri arasının tamamen yahudi yerleşim birimleriyle doldurulmuş olacağı, bunun da Batı Şeria'nın kuzey ve güney kesimleri arasındaki irtibatı tamamen ortadan kaldıracağı bunun ise ileride "iki devletli çözüm" formülünün gerçekleştirilmesine fırsat vermeyeceği vurgulandı. 

Söz konusu alanda, 12 dönümlük arazi üzerine 3500 konut inşa edilmesinden söz ediliyordu. 

Planı, siyonistlerin "sağcı" olarak nitelendirilen partileri, gelecekte herhangi bir Filistin devleti kurulmasının önünü kapatmak amacıyla stratejik bir plan olarak değerlendiriyordu. Planın onaylanması ABD'den gelen baskılarla birkaç kez ertelenmişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar