AHMED BAHR'DAN AFRİKA BİRLİĞİ'NE ÖNEMLİ ÇAĞRI

Filistin Yasama Meclisi Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr, Afrika Birliği'nden İsrail işgal rejiminin gözlemci üyeliğe kabul edilmesi önerisinin reddine dair nihai bir karar almasını istedi.  

Görüntülenme: 1115 Tarih: 06 Şubat 2022 16:04
AHMED BAHR'DAN AFRİKA BİRLİĞİ'NE ÖNEMLİ ÇAĞRI

Bahr, bugün (5 Şubat Cumartesi) yaptığı basın açıklamasında, Filistin halkının, Arap toplumlarının, İslam ümmetinin ve dünyanın tüm özgürlerinin işgal rejiminin kovulmasını ve onunla bütün ilişkilerin kesilmesini beklediğini dile getirdi. 

Bahr, işgal rejiminin Afrika Birliği'ne gözlemci üye olarak alınması talebinin reddedilmesinin zorunlu olduğunu dile getirerek işgal rejimini ırkçı bir terör devleti olarak gören Afrika halklarının tercihine, ilkelerine ve değerlerine uygun olanın da bu olduğunu vurguladı. 

Bahr, bu arada işgal rejiminin üyeliğinin reddedilmesi yönünde tavır sergileyen ve bu yönde büyük çabalar harcayan birtakım Afrika ülkelerinin bu tutumlarını ve gösterdikleri çabaları da takdir ettiğini dile getirdi. 

Bahr, açıklamasında Uluslararası Af Örgütü'nün son yayınladığı raporun da siyonist işgal rejiminin ırk ayrımcısı olduğu konusunda bir damga niteliği taşıdığını ve bu raporda işgal rejiminin savaş suçları işlediğinin de belgelendiğini hatırlattı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar