SİYONİSTLER UYDURUK BELGELERLE FİLİSTİNLİLERİN EVLERİNİ GASP EDİYOR

İsrail işgal yönetimi dün (31 Ocak Pazartesi) akşam saatlerinde Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde ikamet eden Salim ailesine bu mahalledeki evlerini tahliye etmelerini isteyen bir uyarı tebliğ etti. 

Görüntülenme: 1095 Tarih: 01 Şubat 2022 14:37
SİYONİSTLER UYDURUK BELGELERLE FİLİSTİNLİLERİN EVLERİNİ GASP EDİYOR

Kudüs'teki kaynakların verdiği bilgilere göre işgal mahkemesi dün akşam, Salim ailesinin Şeyh Cerrah Mahallesi'nin batı kesiminde yer alan evlerinin tahliye edilmesi yönünde karar çıkardı. 

Aileden İbrahim Salim, Wafa Haber Ajansı'nda yaptığı açıklamada, avukatlarının, işgal mahkemesinin kendisinin ve ailesinin önümüzdeki Mart ayı içerisinde evi boşaltmasını isteyen kararını ulaştırdığını belirtti. 

Mahkeme, aşırı siyonist görüşleriyle tanınan Haham Ofedya Yasef'in torunu Yuntan Yasef'in, Salim ailesinin evinin bulunduğu arsanın ve evin mülkiyetinin kendisine ait olduğuna dair uydurma belgeleri geçerli sayarak, ailenin evi tahliye etmesini isteyen karar verdi. 

İbrahim Salim açıklamasında; "İsrail mahkemesinde kararla ilgili temyiz davası açacağız ve arsamız ve evimiz üzerindeki hakkımızdan vazgeçmeyeceğiz." diye konuştu. 

İşgal rejimi bazı yahudileştirme örgütlerinin Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki arsaların ve arazilerin mülkiyetlerinin yahudilere ait olduğuna dair hukuki yönden hiçbir geçerliliği olmayan iddialarını ve uydurma belgelerini geçerli sayarak bu mahallede ikamet eden aileleri tek tek buradan atmaya çalışıyor. 

İşgal güçleri geçtiğimiz Aralık ayının ortalarında da, Salihiye ailesinin, Şeyh Cerrah Mahallesi'nde içinde bir ev ve fidanlığın bulunduğu altı dönümlük arazinin tamamını boşaltmasını isteyen karar çıkarmıştı. Karar metnini Salihiye ailesine teslim eden işgalci gasıplar, aileye evi ve çevresindeki tüm bahçeleri boşaltmaları için 25 Ocak 2022'ye kadar süre tanımış, 17 Ocak'ta da evi kuşatmaya almış ve 19  Ocak'ta şafak baskınında aileden ve destek verenlerden 26 kişiyi gözaltına aldıktan sonra evlerini yıkmışlardı.   

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar